Petrecere reușită pentru pensionari pe Insuliță! Au lipsit politicienii!

Circa 1500 de vârstnici au participat joi seară la petrecerea pe care autoritățile locale au organizat-o pentru pensionarii care pe 1 octombrie, sărbătoresc Ziua Internațională a Vârstnicilor. Cu toții s-au simțit foarte bine, iar petrecerea a fost una reușită, bunicii putând să se distreze fără ca în mijlocul lor să fie politicieni de primă mână, așa cum se întâmpla anul trecut.

Premierul de atunci Victor Ponta făcea o baie de mulțime împreună cu Liviu Dragnea după ce DNA tocmai îl trimisese în judecată în dosarul Turceni – Rovinari, cei doi promițând atunci că vor fi alături de pensionarii gorjeni de fiecare dată.
Din mijlocul petrecăreților a lipsit inclusiv primarul Florin Cârciumaru, cel care cu aproape două decenii în urmă a avut inițiativa organizării petrecerii respective. Edilul a fost plecat cu treburi administrative la Craiova, pensionarii fiind anunțați la microfon că tocmai a fost ales în fruntea Asociației Municipiilor din Oltenia. Absent a fost și viceprimarul Aurel Popescu, aflat în concediu, municipalitatea fiind reprezentată de celălalt viceprimar, Adrian Tudor, doar Consiliul Județean fiind în „formație completă”, președintele Cosmin Popescu venind însoțit de vicepreședinții Ciprian Florescu și Ninel Muja, participarea lor fiind una discretă și fără discursuri electorale, în ciuda faptului că politicienii aleargă după voturi toamna aceasta. Întreaga organizare a căzut pe umerii celor de la Direcția Publică de Protecție Socială, noii directori Adrian Zamfirescu și Alina Toader făcând tot ce a fost posibil pentru ca musafirii să se simtă cât mai bine.
Petrecerea a fost organizată în corturile de pe Insuliță, pensionarii primind brățări la intrare, pe lângă invitațiile pe care le ridicaseră anterior de la Primărie sau cluburile vârstei a treia din municipiu. Mai toți au jucat hore de mână și sârbe la fel ca în tinerețe, cheful lor durând până spre miezul nopții. Zona s-a umplut de taxiuri în momentul în care sărbătoriții au decis să plece acasă, mulți venind fără mașini tocmai pentru a putea bea un pahar de vin și a depăna amintiri alături de cei cu care au stat la masă. Fondurile alocate din bugetul local pentru acest chef au fost de circa 100.000 de lei, viceprimarul Adrian Tudor menționând că „efortul bugetar nu poate fi comparat cu munca pe care acești oameni au depus-o pentru a construi un oraș sau o țară”, municipalitatea arătându-și astfel respectul pentru cei care au construit Târgu Jiul cu decenii în urmă.

Galerie foto


Vizualizări: 3,884

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: