Petrolul Ploieşti a întors rezultatul şi s-a impus la Târgu Jiu

ACS Viitorul Târgu Jiu a pierdut meciul restanţă din etapa a treia a Grupei B, după ce a condus din primele minute ale meciului. Petrolul Ploieşti a întors însă rezultatul și a câștigat la scor, 3-1, ploieştenii revenind pe locul 1 în grupă.  

Petrolul Ploieşti a câștigat cu scorul de 3-1 meciul disputat miercuri după-amiază la Târgu Jiu. Jocul restanţă cu ACS Viitorul Târgu Jiu conta pentru etapa a 3-a a Grupei B a play-out-ului Ligii 2. Primele două goluri au fost marcate din lovituri de pedeapsă, iar gazdele au condus din minutul 6.

Meciul de la Târgu Jiu a început o ocazie a lui Constantinescu (3), la care Moga a reținut fără probleme și mai apoi cu un penalty acordat de centralul Vasile Buzea pentru o intervenția a lui Olaru asupra lui Gîrbiță. Căpitanul Alin Țegle a transformat în minutul 6, după ce mingea a șters rădăcina barei din stânga.

Petrolul a revenit în atac, dar Constantinescu și Buhăescu nu au putut trimite în plasă din doar 4 metri, în aceeași fază. Egalarea avea să vină însă tot dintr-o lovitură de pedeapsă după ce Mondragon a reluat cu capul pe poartă, Moga a respins în față, iar Viorel Lică a fost faultat de Bădăuță, din spate, în momentul în care se pregătea să șuteze. Armando Vajushi a executat penalty-ul în forță, în stânga, și a egalat în minutul 34 al partidei. Petrolul avea să preia însă rapid conducerea, la doar două minute distanță, prin  Mihai Constantinescu care a șutat de pe linia de 16 metri, Mingea a șters bara din stânga și a intrat în plasă, stabilindu-se astfel scorul pauzei, 1-2.  După un alt minut, în care gorjenii păreau groggy, Vajushi (37) putea înscrie, însă reluarea sa cu capul din 9 metri a fost reținută de Moga. Ulterior, Pană (39) a trimis puțin peste transversală dintr-o lovitură liberă aproape din colțul stânga al careului. Scorul final, 3-1 pentru Petrolul, a fost stabilit în minutul 1 de prelungiri al reprizei secunde după o incursiune în dreapta a lui Constantinescu, acesta pasând pe culoar în dreapta careului, pentru nou-intratul Alexandru Saim Tudor, care a șutat de la  13 metri lateral la colțul scurt, pe lângă Moga.

Partida ar fi trebuit să se joace în urmă cu o săptămână, însă a fost amânată pentru că echipa gazdă avea programat în aceeași zi meciul din manșa tur a semifinalei Cupei României cu Universitatea Craiova (scor 0-3, pe ”Ion Oblemenco”).

Vizualizări: 656

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: