Datoria ARTEGO, mai mică doar cu 300.000 de lei

În urma scrisorii deschise adresate de managerul Artego, Viorel David, prin care-i cere să renunțe la executarea silită, Marin Condescu spune că nu a fost contactat pentru eventuale discuții de reprezentantul ARTEGO în AGA. Fostul președinte al pandurilor a explicat de ce nu este sensibilizat de această scrisoare, mai ales acum când ARTEGO finanțează clubul primăriei, CSM Târgu Jiu.

Artego trebuie să achite o datorie de aproape 5 milioane de lei cotizații restante către clubul Pandurii, conform deciziei de luna trecută a Înaltei Curți de Casație și Justiție. În scrisoarea deschisă, Viorel David spune că a ajutat în multe situații Pandurii și face apel la onoarea lui Marin Condescu, deși acesta nu se afla la Pandurii în perioada la care se referă decizia Înaltei Curți, 2014 - 2017, înțelegerile respective fiind făcute cu Narcis Răducan.

Chiar dacă în 2018 a existat o tranzacție, prin care ARTEGO a virat 300.000 de lei clubului de fotbal, contra renunțării la orice pretenție, instanța nu a mai luat în calcul acel document și a decis ca toți asociații să își plătească integral restanțele.

Marin Condescu a precizat că n-a primit nici măcar un telefon de la Viorel David și a amintit că a încercat să ajungă la o înțelegere cu acționarii, încă din 2019. „Nici măcar nu a dat un telefon să discutăm despre orice crede dânsul că ar fi bine de făcut pentru ARTEGO. Eu știu că s-a trimis o adresă oficială încă din 2019, în care am spus că suntem dispuși să discutăm despre acești bani, să îi reeșalonăm pe o perioadă onorabilă. E o problemă complexă, nu se pot juca cu destinele a 172 de oameni care și-au făcut datoria pentru club și nu au fost plătiți. Și mai sunt salariații care nu au primit banii de cinci ani de zile și au rămas în continuare la club. Dar dânșii nu s-au retras din acționariat și unii au și acum un comportament iresponsabil”, a precizat Condescu la Radio Infinit, amintind că ARTEGO nu are mari probleme cât timp susţine în continuare financiar alte cluburi: „ARTEGO oricum are resursele financiare necesare, contribuie în continuare la un alt club, acolo unde crede dânsul de cuvinţă. Da, este o problemă separată, din cele şase milioane, la un moment dat clubul a dat un semn instanţei prin conducerea sa executivă, dar instanţa a considerat că vor fi afectaţi creditorii şi nu a luat în calcul această tranzacţie cu clubul de 300.000 de lei. Dar va fi luată în calcul din suma de şase milioane de lei, aproximativ, cât are ARTEGO de plătit”.

Viorel David a explicat pe larg că reprezentanţii clubului  Pandurii și cei ai firmei Artego au încheiat, în 2018, un contract de tranzacţie, prin care,  în schimbul sumei de 300.000 lei, clubul ar fi renunţat la orice pretenţie față de firma Artego. Instanţa însă nu a fost de acord cu tranzacţia şi a adus celor de la Pandurii un plus de peste cinci milioane de lei, față de suma câștigată la Curtea de Apel Craiova, bani cu care ARTEGO s-a înţeles cu conducerea clubului din perioada 2014 – 2017 să finanţeze clubul. Din această sumă însă, cei de la Pandurii vor scădea suma de 300.000 lei pe care ARTEGO a virat-o în 2018.

Vizualizări: 1,179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: