Liga 4 se dispută doar în 24 de judeţe. În Gorj, nu!

În Liga 4 se joacă în doar 24 de județe, dar în Gorj s-a luat decizia de a nu se juca meciuri în acest sezon. AJF Gorj s-a consultat cu reprezentanţii echipelor de Liga 4 şi a decis oficial, în urma ședinței Comitetului Executiv, să nu dea o campioană în actualul sezon.

Săptămâna trecută AJF Gorj a convocat reprezentanţii echipelor de Liga 4 la discuţii cu privire la posibila disputare a meciurilor din acest sezon în mai puţin de o lună, cum a dispus FRF. Şi s-a ajuns la concluzia că este imposibil, astfel încât, Comitetul Executiv, care a urmat acelei şedinţe a decis „Suspendarea începerii campionatului Ligii a 4-a organizat de către AJF Gorj pentru sezonul 2020/2021”.

La nivel naţional un număr de 18 AJF-uri au luat aceeaşi decizie astfel că, se joacă doar în 24 de judeţe iar jumătate funcționează pe minimul de echipe impus de FRF pentru a se recunoaște campioana din 2021, respectiv 4. La un calcul simplu reiese că nu toate echipele vor juca două baraje pentru a promova în Liga 3.

Organizarea unui campionat la nivel de Liga 4 după o pauză de mai bine de un an de la întreruperea competițiilor din cauza pandemiei COVID-19, într-o lună de zile, până la 8 mai, în care să ia start minimum patru echipe și fiecare să dispute cel puțin șapte jocuri, nu a fost pe placul majorității echipelor. În consecință, echipele din județe au preferat să nu se complice și să aștepte toamna viitoare, pentru a începe activitatea în condiții mai firești, măcar din punct de vedere al programului.

Județele care nu organizează campionat de Liga 4 pentru a da o campioană în 2021 în condițiile impuse de FRF sunt: Alba, Gorj, Iași, Neamț, Botoșani, Vrancea, Galați, Dâmbovița, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Harghita, Olt, Giurgiu, Tulcea, Brăila și Covasna, alături de AMF București.

Vizualizări: 235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: