Pianist în vârstă de 12 ani, în concert la Târgu Jiu

Iubitorii muzicii clasice sunt invitați joi, 21 februarie, la un nou concert al Orchestrei de Cameră ”Lyra Gorjului”. Evenimentul va avea loc la Teatrul Dramatic “Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, începând cu ora 19:00.

Sub bagheta dirijorului și pianistului Florin Berculescu, orchestra de cameră va pune în valoare lucrări cunoscute ce se bucură de admiraţia iubitorilor muzicii clasice. În program vor fi piese de mare popularitate din creația compozitorului vienez Joseph Haydn – Concertul pentru pian și orchestra în Re Major, Simfonia nr.42, în Re Major. Concertul îl va avea ca solist pe pianistul Ruben Ghidiceanu.

Ruben Natan Ghidiceanu s-a născut în 2007, la București. Pe când avea numai trei ani, părinții și profesorii de muzică i-au descoperit o calitate muzicală rară, respectiv auzul muzical absolut. A început să studieze pianul în familie. În prezent, este elev al Liceului de Arte “Marin Sorescu” din Craiova, în clasa a III-a, unde studiază pianul.

Concertul de la Târgu Jiu va fi prezentat de Mihaela Sanda Popescu. Prețul unui bilet este de 15 lei, iar pentru elevi, studenți, pensionari este de 7 lei.

Vizualizări: 1,413

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: