Piața imobiliară din Gorj este blocată din cauza cutremurelor

Piața imobiliară din județul Gorj este blocată din cauza cutremurelor. Numărul tranzacțiilor a scăzut semnificativ de la începerea cutremurelor. 

„Piața este blocată la momentul de față. Problemele începuseră din toamnă, pentru că s-a redus numărul de tranzacții din cauza creșterii dobânzilor. Cei care intenționau să obțină un credit nu s-au mai grăbit să facă acest lucru. Doar cei care aveau o nevoie reală au apelat la credit. Din februarie, de când au început primele cutremure, lucrurile sunt blocate. Nu se tranzacționează sau se tranzacționează foarte puțin. Cumpărătorii așteaptă o scăderea prețurilor cauzată de factorii neprevăzuți, iar vânzătorii așteaptă o revenire la normal.

Observăm din partea anumitori clienți o corecție a prețurilor într-o limită de cinci la sută“, a spus Ionuț Giubalcă, agent imobiliar.


Acesta a precizat că oamenii e îndreaptă mai mult către achiziționarea de case sau terenuri, dar o problemă o reprezintă lipsa Planului Urbanistic General, pentru că nu se știe dacă pot să construiască.  

Vizualizări: 2,044

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: