Piața Prefecturii din Târgu Jiu s-a umplut de militari

Autoritățile din Gorj au marcat cei 30 de ani de la izbucnirea Revoluției din 1989, când românii au ieșit în stradă pentru libertate, un drept câștigat cu un preț uriaș. Zeci de militari au defilat, duminică, în Piața Prefecturii din Târgu Jiu, unde au fost depuse coroane de flori în memoria celor care și-au pierdut viața în evenimentele sângeroase din decembrie 1989.

Evenimentele au debutat cu o ședință omagială a Consiliului Județean Gorj, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la evenimentele din 1989, urmată de un ceremonial evocator în Piața Prefecturii.

Reprezentanții autorităților locale și județene au depus coroane de flori și au ținut discursuri. „Ne aflăm în fața unui nou început și am dobândit maturitatea necesară de a nu repeta greșelile trecutului. Am descoperit că ne putem opune manipulării și oricăror încercări venite din partea unor neaveniți de a ne îngenunchea din nou. Luptăm cu îndârjire pentru păstrarea valorilor pentru care mii de oameni s-au sacrificat în 1989. Vrem să fim liberi, ne dorim democrația, ne reluăm locul, cu fruntea sus, în rândul puternicelor state europene. Avem datoria de a lupta în continuare pentru păstrarea valorilor câștigate în 1989, de a cinsti memoria eroilor căzuți la Revoluție și să le onorăm sacrificiul apărând democrația”, a fost mesajul primarului Marcel Romanescu.

Vizualizări: 2,229

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: