Pichetările la ANRE, suspendate 30 de zile

FNME a decis suspendarea acţiunii de pichetare a sediului ANRE, după trei zile de protest. Sindicaliştii au semnat astăzi o minută cu conducerea ANRE, astfel că protestul a fost suspendat pentru 30 de zile, se arată într-un comunicat semnat de preşedintele Marin Condescu.

Prin minută s-au stabilit următoarele:

- În termen de maxim 30 de zile se va proceda la modificarea prevederilor Ordinului nr.33/2012.

- A.N.R.E a făcut o analiză corectă privind stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie, în sensul diminuării cotei de alocare a certificatelor verzi începând cu 01.04.2014.

- A.N.R.E. consideră că unitățile de producere a energiei electrice, în speță CEO, trebuie să încheie contracte cu consumatorii pentru acoperirea producției de energie.

- ANRE va întocmi, în măsura în care instituțile abilitate vor solicita, rapoarte și informări care să ajute reorganizarea producătorilor de energie.

"Având în vedere actuala situație, Biroul Executiv al F.N.M.E. a stabilit suspendarea acțiunilor de pichetare pentru o perioadă de 30 de zile, considerând acest interval de timp rezonabil pentru punerea în practică a celor convenite", se mai arată în comunicat.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: