Pietre cu însemne bisericeşti şi chipul Maicii Domnului la Vierşani

Biserica din Vierşani – Gorj este asaltată la fiecare sfârşit de săptămână de zeci de persoane din întreaga ţară care au probleme de sănătate sau care cred că sunt posedate. Oamenii spun că preotul are puterea de a-i curăţa de păcate şi de a-i însănătoşi. După ce biserica a devenit cunoscută prin slujbele de exorcizare, credincioşii au început să-i aducă părintelui pietre cu chipul Maicii Domnului şi imaginea crucii. Părintele crede că existenţa acestor pietre reprezintă un semn dat de divinitate. Ba mai mult, spune că prin rugăciuni oamenii pot fi dezlegaţi de farmece, blesteme şi de patima alcoolului.

Pietrele cu imaginea crucii şi chipul Maicii Domnului au fost aduse preotului din Vierşani de către credincioşii care şi-au găsit alinarea sufletească la biserica din comuna Jupâneşti. Părintele Filimon Piciniş îi învaţă pe cei care trec pragul bisericii din Vierşani să se spovedească periodic, să ţină posturile, să nu răspundă la provocări şi să creadă că nimic necurat nu poate intra în Împărăţia Cerurilor. Săptămânal, foarte multe persoane din afara judeţului vin la Vierşani pentru a fi dezlegate de farmece şi vrăji. „La fiecare sfârşit de săptămână vin foarte mulţi oameni la noi pentru a-şi găsi alinarea, pentru mântuirea sufletului, pentru a se despătimi de patima alcoolului. Sunt şi persoane care vin pentru a se dezlega de farmece şi vrăji. Cel mai des oamenii se roagă pentru pace în familie, pentru că tot mai multe familii se dezbină. Ţinem şi slujbe pentru lăpădarea de Satana. În biserică sunt rugăciuni pentru orice trebuinţă, numai că trebuie făcute din inimă şi când trebuie. Oamenii vin la biserică atunci când dau de necazuri şi scopul principal este de a merge la Sfânta Liturghie pentru a dobândi iertare de la Dumnezeu şi să câştige mântuirea sufletului”, a explicat părintele Filimon Piciniş.

biserica_viersani

Moliftele care te scapă de blesteme

În cei 40 de ani de activitate la biserica din Vierşani, părintele Filimon Piciniş a trăit experienţe care i-au rămas întipărite în minte. „Îmi aduc aminte că o familie din Lugoj a venit la biserica noastră cu o fată în vârstă de 25 ani care era posedată, fugea de tămâie, era violentă şi arunca lumânările. După ce i-am citit rugăciunea, tânăra a început să spună că Iadul este la ruşi, sub Siberia, după care a început să vorbească limba rusă. Asta în condiţiile în care părinţii săi au spus că tânăra studiase doar franceză şi engleză. Un alt caz deosebit a fost cel al unui  copil de 9 ani din Dolj, pe care părinţii l-au adus lat la biserică. Parcă era din plastic. După slujba Sfântului Maslu, copilul s-a ridicat în genunchi şi s-a închinat spre uimirea părinţilor şi a tuturor celor prezenţi la slujbă”, a precizat părintele. Acesta are însă şi o explicaţie pentru fiecare caz în parte. „Odată a venit la biserică o bunică a cărei nepoată în vârstă de 3 ani şi jumătate plângea în fiecare noapte de la orele 23 până la orele 5 dimineaţa. Explicaţia a fost aceea că nici bunicii şi nici părinţii nu erau cununaţi religios. După ce li s-a citit slujba de cununie s-au oprit încercările aduse acestei familii. Dumnezeu îngăduie să se manifeste demonul prin anumite persoane sau copii pentru a ne arăta că încă mai trebuie să lucrăm cu noi înşine pentru a-l urma pe Iisus. În timpul unor rugăciuni demonii ziceau: Părinte, noi nu vrem să venim la voi din Iad, dar voi ne chemaţi când un bărbat sau o femeie se dăruieşte singur sau când un părinte îşi dă copilul la vorbe rele”, a precizat părintele Filimon Piciniş. Rugăciunile care te scapă de blesteme sunt Rugăciunile Sfântului Ioan Gură de Aur şi cele ale Sfântului Vasile cel Mare.

Sfaturi pentru a-ţi apăra casa de necazuri

Părintele de la Biserica Vierşani dă şi câteva sfaturi pentru cei care cred că sunt victime ale farmecelor şi blestemelor. „Zilele de post luni, miercuri şi vineri sunt favorabile vrăjitoarelor pentru a face farmece. Oamenii pot să contracareze farmecele prin tămâierea casei în aceste zile. De exemplu, chiar şi atunci când nu ţinem post şi venim de la serviciu la orele 17.00 putem face ceva pentru a ne apăra casa de rele. Seara, în zilele de luni, miercuri şi vineri putem aprinde câte o lumânare în fiecare cameră pentru câteva minute, doar până tămâiem. Spunem Tatăl Nostru, tămâiem şi dăm cu apă sfinţită prin casă. Nu este ceva greu de făcut, iar în felul acesta nu îngăduim ca demonul să se apropie de casă”, a precizat părintele Filimon Piciniş.

Acesta dă sfaturi şi pentru cei care au patima beţiei sau cununiile legate. „Beţia este tot rezultatul farmecelor, cu cioc de raţă sau cu vinul de la mort. Ea se vindecă prin spovedanie, sfinţirea casei, ceai cu pedicuţă, cimbru de câmp, mentă şi busuioc. Cel posedat de duhul beţiei trebuie înconjurat cu iubire de cei din casă, nu cu ură. Există cazuri în care părinţii vin şi spun că fiica sau fiul lor are cununiile legate. Răspunsul trebuie căutat chiar la părinţi sau bunici. Dacă unii dintre ei nu sunt cununaţi religios este normal să se întâmple acest lucru, pentru că acel copil este rodul păcatului”, a declarat preotul de la Vierşani.

Vizualizări: 16,393

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: