After School pentru micii elevi ai Liceului cu Program Sportiv

Părinţii elevilor de la clasele pregătitoare şi clasele I de la Liceul cu Program Sportiv din municipiul Târgu Jiu pot spune că sunt privilegiaţi faţă de mulţi alţi părinţi. Asta pentru că nu trebuie să-şi mai facă griji în privinţa celor mici după ce finalizează orele de curs. Părinţii au posibilitatea să opteze pentru programul After School, care funcţionează în cadrul unităţii şcolare, unde cei mici, sub îndrumarea cadrelor didactice, îşi fac temele, mănâncă şi participă la activităţi sportive.

Programul After School din cadrul Liceului cu Program Sportiv din municipiul Târgu Jiu s-a dovedit a fi un mare succes în primul an de funcţionare. În anul şcolar 2013-2014, câteva zeci de elevi, în special de la clasele pregătitoare, au urmat acest program, după încheierea orelor de curs. Activitatea se desfăşoară în cadrul unităţii şcolare, în săli special amenajate, cu dulăpioare individuale, în care cei mici îşi pot lăsa hăinuţele. La înfiinţarea acestui After School au fost realizate şi două grupuri sociale pentru cei mici, unul pentru fete şi un altul pentru băieţi. Programul After School funcţionează de la ora 12 până la 16.30, şi chiar până la ora 17, dacă este necesar. Cei mici sunt instruiţi aici de cadrele didactice ale liceului. „La clasa pregătitoare avem două grupe, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul programului After School după încheierea orelor la casă. Părinţii care doresc, mai ales cei care nu au în grija cui să lase copiii, îi lasă aici în cadrul programului. Activitatea se desfăşoară în interiorul unităţii, în una dintre clasele de pregătitoare, cu doamnele învăţătoare ale Liceului cu Program Sportiv. Ce ne bucură este faptul că din cei 38 de copii pe care îi avem la clasa pregătitoare vreo 14-15 rămân permanent, asta însemnând că părinţii au încredere în unitatea noastră şi în cadrele didactice pe care le avem, şi sunt mulţumiţi de activităţile care se desfăşoară în cadrul programului. Aici copiii îşi fac lecţiile, au un program de masă, participă şi la un program de activităţi sportive afară dacă timpul permite, iar dacă nu, rămân în sălile de sport pe care le avem”, a declarat Gabriel Răscol, directorul Liceului cu Program Sportiv din Târgu Jiu.

Costuri

Părinţii care îşi lasă copiii în cadrul acestui After School după finalizarea orelor de curs nu vor trebui să plătească pentru activităţile care se desfăşoară aici. Trebuie doar să suporte contravaloarea hranei pe care o servesc cei mici. „Ce implică costuri din partea părinţilor este doar masa pe care, dacă rămân în ziua respectivă, o plătesc. Masa este 8 lei pe zi şi conţine felul II, destul de consistent. Meniul este variat”, a precizat directorul Gabriel Răscol.      

Programul After School din cadrul Liceului cu Program Sportiv din Târgu Jiu funcţionează pe tot parcursul anului şcolar. Înscrierile în cadrul programului se pot face în orice perioadă a anului şcolar.

Vizualizări: 214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: