Fitness în aer liber la Târgu Jiu

Două parcuri din Târgu Jiu vor fi dotate cu aparatură de fitness. Amatorii de sport le vor găsi în parcul din zona Lido şi în Parcul Central. Echipamentele pot fi folosite gratuit, iar autorităţile speră ca acestea să nu fie vandalizate.

Şase echipamente de fitness au fost deja montate în parcul Lido. Ieri, angajaţii societăţii Edilitara nivelau terenul, aplicând un strat de balast. Aparatura a fost montată la limita parcului cu strada principală.

Administraţia locală face apel la cetăţeni pentru a folosi cu grijă echipamentele, astfel încât şi generaţiile următoare să se poată bucura de acestea. „Amenajăm astfel de amplasamente în două zone. La parcul din zona Lido şi în Parcul Central. O să fie 12 echipamente în total, câte 6 în fiecare parc. Investiţia este de 40 mii lei. Nu se percepe nicio taxă. Facem apel la cetăţeni să nu le vandalizeze”, a declarat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al primăriei Târgu Jiu.

Cetăţenii din zona Lido văd cu ochi buni înfiinţarea acestor locuri de practicare a activităţilor cu caracter sportiv însă se tem că municipalitatea va cere bani pentru folosirea aparaturii. „E un lucru bun, dar după câte am auzit, că ar veni cineva şi va taxa cu 1 leu şi 2 lei, nu mi se pare normal. Dacă le-au montat, să fie gratuit, să se poată bucura toată lumea de ele”, a spus Nicolae Isar, cetăţean din zona Lido.

Cei care nu sunt din Târgu Jiu spun că vor şi la ei în localitate astfel de amplasamente. „Nu sunt de aci, dar dacă aş fi aş face sport aici în aer liber. E o idee bună. Eu stau în Cărbuneşti, în satul Pârâu Boia. Poate ne montează şi nouă primarul astfel de echipamente”, a spus Cristi Iriza. 

Vizualizări: 217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: