Conducta de apă, deviată din cauza UM Sadu

Pentru că mai-marii de la Uzina Mecanică Sadu nu au mai permis trecerea conductei de aducţiune a localităţii prin incinta unităţii, constructorul trebuie să facă acum o deviere de la traseul iniţial. Fiind o lucrare suplimentară, modificarea înseamnă bani. Aproape 90 mii lei trebuie să plătească societatea Aparegio constructorului pentru lucrările de montare a conductei şi de derocare cu explozibil.

Lucrările se realizează de către SC Danex Consult SRL şi SC Aqua Montaj SRL, consorţiul de firme care s-a ocupat şi încă se mai ocupă de modernizarea staţiei de tratare a apei, investiţie de peste 5,5 milioane de lei. Deşi aceste lucrări trebuiau finalizate încă din 2012, conducerea Apargio spune că nu s-a putut respecta termenul pentru că staţia funcţionează în permanenţă, lucrările desfăşurându-se în paralel. Acum, societatea Apargio a fost nevoită să scoată la licitaţie lucrări suplimentare la această staţie, asta pentru că cei de la Uzina Mecanică Sadu nu au mai dorit ca sistemul de alimentare cu apă al populaţiei să traverseze unitatea. Lucrările suplimentare presupun montarea a 350 metri liniari de conductă de aducţiune pentru întregirea traseului între Staţia de tratare Sadu I şi punctul de racord cu conducta de distribuţie, dar şi lucrări de derocare pe o lungime de 270 metri liniari, cu folosirea de explozibil, pentru executarea tranşeei de montare a conductei de aducţiune pe noul traseu. “Iniţial, staţia de tratare a aparţinut uzinei, cu tot ce însemna aducţiuni, a cedat o parte din sistemul de alimentare cu apă către consiliul local. Cedarea s-a făcut ulterior datei la care s-au început lucrările în proiect. După această cedare, cei de la uzină nu au mai fost de acord să se mai treacă prin curtea uzinei cu conducta de aducţiune, să facem acces separat la ea. Acum conducta va trece pe drumul de acces care s-a făcut către staţia de apă, care este pe lângă uzină”, a declarat Ion Popescu, directorul general al societăţii Aparegio.

Lucrările suplimentare, în valoare de 89.174 lei, trebuie finalizate până la sfârşitul acestui an, spune conducerea Aparegio. Între timp, apa va ajunge în locuinţele cetăţenilor din Bumbeşti Jiu cu întreruperi şi, poate, cu o oarecare turbiditate.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: