Pirelli nu pleacă din Gorj. Pasti: Are loc o reconversie a producției!

Firma Pirelli nu pleacă din județul Gorj! Este asigurarea venită de la Cristian Toader Pasti, directorul Parcului Industrial Bumbești Jiu. Chiar dacă italienii și-au mutat producția în China, aceştia au făcut mai multe investiții la Sadu, iar cei care au vrut să plece au demisionat în schimbul a până la 12 salarii compensatorii. Celor care au rămas li s-a propus să se transfere la Slatina, acolo unde funcționează o altă fabrică a italienilor.

Câteva zeci de angajați ai firmei Pirelli au demisionat deja, primind, în schimb, plăți compensatorii. Chiar dacă mare parte din producție s-a mutat în China, reprezentanții Parcului Industrial susțin că italienii nu au de gând să plece din Bumbești Jiu. „În acest moment, firma Pirelli este acolo. Are loc o reconversie a producției. Adică filtrele ceramice se fac în China și ca să le duci de aici până în China nu este rentabil. Toată tehnologia a fost mutată în China. Este o chestie de marketing. La Sadu se va face altceva. Din câți au fost salariați, o parte a plecat. Cei care au plecat au primit între 10 și 12 salarii compensatorii. Însă cei mai mulți au rămas în Parc”, a declarat directorul Cristian Toader Pasti, la Radio Târgu Jiu.

Au modernizat infrastructura

Pentru că nu au mai avut obiect de activitate, angajații care au rămas au muncit la infrastructura din Parc, semn că investitorul nu are de gând să plece. Cristian Toader Pasti susține că Pirelli are de gând să se reprofileze la Sadu. „Au făcut gardul care este al Parcului de fapt, pe o lungime foarte mare, au făcut curățenie, canalizare. Poate pe noi ne-ar fi costat miliarde să o facem. Producție nu au mai făcut, pentru că au transferat liniile în China, însă au realizat o nouă infrastructură pentru o nouă activitate”, a mai explicat Pasti.

„Dacă se închide, nu e nicio problemă!”

Până la reconversie, angajaților li s-a propus să meargă la Slatina, acolo unde italienii mai au alte câteva mii de salariați și au nevoie de forță de muncă. O eventuală plecare a investitorilor nu pare să-l sperie pe șeful Parcului Industrial. „Se pierd niște locuri de muncă, însă dacă ar transfera o linie de activitate de la Slatina, și-ar reveni. Celor de la Sadu li s-a propus să meargă să lucreze la Slatina, unde Pirelli are o fabrică cu 3.000 de angajați. Nu au prea vrut oamenii să plece. Dacă se închide, nu e nicio problemă. În spațiile create, care sunt impecabile, sunt convins că vor veni alții, pentru că investitorii au început deja să sune”.

Vizualizări: 2,190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: