Piroman din gelozie. Era să dea foc unui bloc din Târgu Jiu

Un bărbat, în vârstă de 58 de ani, din Târgu Cărbunești, a ajuns în arest, pentru că a încercat să incendieze uşa unui apartament din municipiul Târgu Jiu. Gelu Caragea nu s-a împăcat cu ideea că fosta concubină are o nouă relaţie. Bolnav de gelozie, cărbuneşteanul a decis să-i facă femeii viaţa un iad. Piromanul gelos a ajuns în spatele gratiilor.

În luna februarie, Caragea a decis să se răzbune pe noul partener al fostei iubite. I-a incendiat poarta și gardul casei, asta după ce anul trecut a dat foc chiar gospodăriei din aceeaşi comună, Bărbăteşti, a fostei concubine. Grigore Munteanu a obținut ordin de restricție împotriva piromanului, însă bărbatul nu s-a potolit. Caragea a căutat altă variantă de a-i produce pagube rivalului său.

 „De ciudă, vine și pune foc”

Zis şi făcut. În luna iunie, cărbuneşteanul a dat foc apartamentului unde locuiește fiul lui Grigore Munteanu, distrugându-i toate bunurile din casă. „El are impresia că acolo locuiește tatăl meu. Are probleme cu el, mai vechi. A stat cu o femeie acum nu știu câți ani și acum tatăl meu stă cu ea. De ciudă, vine și pune foc. În iunie a pus foc la apartament, a ars complet. Doar ce îl renovasem. Prejudiciul este de aproape 20 de mii lei. Atunci a fost un caz cu autor necunoscut. Nici măcar nu l-au căutat. Le-am spus că el e sigur. Dacă bubuia contorul prima dată când a dat foc, vă dați seama ce pagube erau”, a declarat Cătălin Munteanu, fiul proprietarului apartamentului. 

           

 S-a denunțat  la poliţie

Gelu Caragea a mers marți, 22 august, din nou la apartamentul de pe strada Agriculturii din Târgu Jiu, cu intenția de a-l incendia. A aruncat cu țiței pe ușa locuinței situate la etajul al treilea, dar și pe pereții de pe casa scării. Nu a mai apucat însă să pună foc și a fugit. Ulterior, a sunat la poliție și s-a autodenunţat. Bărbatul a fost reținut, fiind cercetat pentru tentativă de distrugere. „Un bărbat, de 58 de ani, din oraşul Târgu Cărbuneşti a sunat la apelul de urgență 112 și a precizat că el este autorul faptei. A avut intenţia de a produce un incendiu după care s-a speriat şi a fugit. Acesta a fost identificat şi condus la sediul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu, în vederea continuării cercetărilor”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Gorj.

 „Stăm cu stres că vine iar”

Cătălin Munteanu este nemulțumit de reacţia poliţiei şi spune că se teme pentru viața sa și a vecinilor săi. „Am stat la audieri, vreo 8 ore și am ascultat declarația lui. A recunoscut tot. A explicat cum a făcut. M-a frapat chestia că nu îl dau la tentativă de omor pentru că nu era nimeni în casă. Trebuie să moară cineva ca să-l bage la tentativă de omor. În iunie a dat foc și a plecat în parc la Lido, i-am auzit declarația. A așteptat să audă sirenele după care a sunat să vină o ambulanță că se simte rău. L-au internat o săptămână la Psihiatrie, pentru că a pretins că are probleme psihice. Dacă organele de anchetă și instanța nu iau măsuri față de el, o să-mi caut dreptatea în altă parte. Stăm toți de pe scara blocului cu stres, că iar vine. I-am făcut plângere penală la poliție, dar nu se mișcă deloc”, a mai spus Cătălin Munteanu.     

Piromanul ar fi declarat anchetatorilor că a plătit niște copii să verifice dacă este cineva în apartament, justificându-se că nu avea de gând să rănească pe cineva.

Vizualizări: 3,376

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: