Nouă avantaje ale folosirii bicicletei fitness

Activitatea fizica desfasurata cu regularitate este recomandata persoanelor de toate varstele. Sanatatea depinde foarte mult de stilul de viata, iar sedentarismul este una dintre marile probleme cu care ne confruntam in prezent.

Exercitiile pe bicicleta fitness reprezinta o metoda comoda si foarte accesibila de a imbunatati starea generala de sanatate. Iată câteva avantaje.

1. Pierderea in greutate

Antrenamentele desfasurate cu regularitate pe bicicleta fitness te vor ajuta sa slabesti foarte rapid, intrucat vei arde foarte multe calorii pe parcursul sesiunilor de pedalare. In functie de intensitatea programelor de exercitii pe care le alegi, vei putea elimina tesutul adipos de pe gambe, coapse si din zona abdomenului.

2. Imbunatatirea sistemului cardiovascular

Probabil ai auzit de beneficiile antrenamentelor cardio. Acestea iti vor imbunatati si mentine sanatatea sistemului cardiovascular, micsorand riscul afectiunilor de aceasta natura.

3. Cresterea fortei

Majoritatea modelelor de bicicleta fitness iti permit sa ajustezi rezistenta la pedalare. Cu cat vei exersa mai frecvent, cu atat musculatura picioarelor, a posteriorului si a abdomenului se vor intari si vor castiga mai multa forta.

4. Reducerea riscului de diabet

Diabetul este strans legat de obezitate, astfel incat este o afectiune tot mai intalnita in prezent. Astfel, pierderea in greutate prin activitate fizica regulata va reduce riscul dezvoltarii acestei afectiuni. Dupa cum stii, o bicicleta stationara este printre cele mai bune aparate pentru pierderea in greutate si pentru arderea caloriilor.

5. Imbunatatirea mobilitatii

Pedalarea ajuta foarte mult la imbunatatirea mobilitatii articulatiilor tale. Astfel, genunchii, gleznele si soldurile vor beneficia de acest aspect. Atunci cand pedalezi, toate aceste articulatii sunt folosite, imbunatatind amplitudinea miscarii si intarind fiecare articulatie.

6. Reducerea nivelului de stres

Stresul este un factor care ne influenteaza tot mai mult starea generala de sanatate, iar activitatea fizica este printre cele mai bune metode de a combate efectele stresului cotidian. Pe langa increderea pe care ti-o asigura un proces eficient de slabire, pedalarea stimuleaza producerea serotoninei, hormon care indeparteaza senzatia de stres si aduce buna-dispozitie.

7. Cresterea andurantei

Rezistenta la efort sustinut nu se poate obtine intr-o zi sau intr-o saptamana, insa antrenamentele desfasurate in mod regulat pe bicicleta fitness o vor imbunatati treptat. Daca vrei sa te concentrezi pe acest aspect, incearca programele de exercitii care includ ruperi de ritm. Acestea te vor ajuta sa cladesti foarte rapid o rezistenta buna la solicitarea fizica.

8. Protejarea articulatiilor

Spre deosebire de alte tipuri de antrenament cardio, precum alergarea sau Zumba, exercitiile pe bicicleta fitness iti vor proteja articulatiile prin lipsa socurilor si microsocurilor. Fiindca talpile tale nu vor parasi suprafata pedalelor, gleznele, genunchii si articulatiile soldului nu vor fi solicitate prin amortizarea impactului repetat. Astfel, acest aparat fitness este recomandat chiar si persoanelor cu articulatii sensibile.

9. Tonifierea musculaturii

Atunci cand pedalezi, musculatura picioarelor, a posteriorului si a abdomenului sunt solicitate in mod constant si eficient. Tocmai de aceea, daca te antrenezi cu regularitate pe o bicicleta fitness, vei reusi sa indepartezi tesutul adipos din aceste zone ale corpului si te vei bucura de gambe, coapse, posterior si abdomen cu aspect deosebit.

Vizualizări: 954

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: