Piroman în libertate. A incendiat uşile dintr-un bloc din Târgu Jiu - VIDEO

Panică maximă printre locatarii unui bloc de pe strada Griviței din municipiul Târgu Jiu, după ce un individ rămas deocamdată necunoscut a incendiat ușile unor apartamente, fără să aibă un motiv pe care să îl comunice cuiva. Oamenii s-au trezit cu foc la ușă și au trebuit să stingă repede flăcările pentru ca incendiul să nu se extindă. Cu câteva nopți în urmă a fost incendiată și o mașină, o anchetă a IPJ Gorj fiind în curs pentru a da de urma piromanului.

Constantin Dungaciu este locatarul care încă din luna aprilie a avut de-a face cu piromanul necunoscut. Noaptea, pe la 3.00, omul a simțit foc la ușă și, când a ieșit să vadă ce se întâmplă, și-a dat seama că are nevoie de apă pentru a lichida repede incendiul. Toată scena a fost surprinsă de o cameră de supraveghere pe care proprietarul și-a montat-o chiar deasupra ușii de la intrarea în garsonieră. Pe imagini se vede cum apare un individ cu aceleaşi haine și care acționează în același mod. „Vine cu o cutie în brațe, în care pune câteva hârtii și preșuri din astea de pe la uși, luate de pe hol probabil, pe care le aprinde și apoi lasă cutia cu flăcări la ușă. La mine a pus cutia aprinsă chiar sub camera de supraveghere, nu a avut nicio problemă. Norocul a fost că a simţit soţia mirosul de fum și am ieșit repede la ușă de am stins focul. Pe imagini se vede că are o glugă albă trasă pe cap, are aceleaşi haine din aprilie și până acum, nu cred că s-a schimbat vreodată. Motivul pentru care ar fi putut să facă așa ceva nu îl știu. Eu nu am duşmani, nu sunt certat cu vecinii, nu văd de ce să facă așa ceva decât dacă omul e nebun și are o problemă”, spune locatarul păgubit.

Un nou incendiu

Duminică dimineața, în jurul orei 4.00, individul a acționat din nou. Ușa de la intrarea pe un hol de la parterul blocului a fost incendiată după aceeași tehnică. La locul respectiv se mai puteau vedea după stingerea incendiului câteva scrisori arse, luate probabil din cutiile poştale ale locatarilor. Un bărbat din bloc a simțit mirosul de foc și a ieșit repede cu o găleată de apă, reușind să îl stingă înainte să fie probleme și mai mari.

În blocul respectiv locuieşte şi Cristi Tudor, de la Secția Drumuri Naționale Gorj, frate al viceprimarului Adrian Tudor. Ca și alți locatari din bloc, și el ne-a confirmat că oamenii sunt extrem de speriați și îngrijorați pentru că nu știu ce se va întâmpla în următoarea noapte și cui îi va veni rândul. „Sunt deja vreo trei sau patru uși incendiate după acelaşi tipar, iar joi noaptea a fost incendiată și o mașină. A fost pusă o cutie pe parbriz și a fost pus focul, iar acum a ars ușa de acces în bloc. Nu știu dacă e cineva care vrea să scadă prețul la imobiliare. Niciunul dintre noi, cei din bloc, nu ne dăm seama ce se întâmplă pentru că nu avem conflicte unii cu alții, vecinii ne înțelegem toți bine. Oamenii sunt foarte speriaţi pentru că sunt femei singure, bătrâni, copii, care sunt într-un real pericol într-o asemenea situație. Acum am avut noroc cu un vecin care a stins focul la timp, dar vă dați seama că, dacă ardea toată ușa, deasupra ei erau contoarele de curent. Doamne ferește, cine știe unde se ajungea”, spune Tudor.

Anchetă

Locatarii din bloc spun că încă din aprilie ar fi pus la dispoziția unui polițist imaginile cu primul incendiu surprins de camerele de supraveghere. Polițistul ar fi și el locatar al blocului, dar până acum nimeni nu a mișcat un pai. Duminică dimineața zona a fost însă împânzită de agenți de teren după ce a fost deschisă o anchetă oficială. De abia acum s-a și depus o plângere în acest sens, iar polițiștii au demarat o anchetă temeinică pentru a încerca să îl identifice cât mai repede pe piromanul a cărui identitate deocamdată rămâne un mister, la fel ca și motivul pentru care recurge la astfel de gesturi.

Vizualizări: 4,208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: