Mizerie şi evaziune la vânzători de carne din Târgu Jiu

Au fost 11 percheziţii săptămâna trecută la firme din Târgu Jiu care comercializează produse din carne, dar şi acasă la administratorii acestora. La percheziţii au participat şi inspectori sanitar-veterinari, care au aplicat amenzi şi au confiscat sute de kilograme de produse expirate.

Sute de kilograme de produse alterate au fost retrase de la vânzare, două firme fiind amendate, iar una dintre ele alegându-se cu activitatea suspendată pe o perioadă de 30 de zile. Cele 11 percheziţii au avut loc la sediile sociale, punctele de lucru și domiciliul unor persoane fizice care au ajutat la activitatea infracțională, de pe raza județului Gorj.

Potrivit poliției, trei societăți comerciale ce au ca obiect principal de activitate „Comerţul cu amănuntul al cărnii şi produselor din carne în magazine specializate” au achiziţionat şi comercializat carne şi preparate din carne, fără a înregistra în documentele contabile toate veniturile realizate, prejudiciul fiind în curs de estimare. De asemenea, în urma verificărilor s-a constatat faptul că acestea au comercializat și produse alterate, care nu trebuiau introduse în consum. Controlul a vizat perioada ianuarie 2014 – februarie 2018.

"Totodată, la percheziții au participat și inspectori din cadrul DSVSA Gorj, care în urma verificărilor efectuate au procedat la sancționarea contravențională a două societăți comerciale, cu suma de 2.000, respectiv 10.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor HG 984/2005, iar ca măsura complementară a fost dispusă confiscarea a 600 kg. produse din carne cu termenul de valabilitate expirat, în vederea distrugerii, fiind dispusă și suspendarea activității de producție la una din societățile comerciale, pentru o perioadă de 30 zile", arată IPJ Gorj.

Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și comercializarea de produse alimentare alterate.

Vizualizări: 8,102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: