Pîrvulescu (FNME): A dispărut solidaritatea dintre sindicaliști

Dumitru Pîrvulescu, reprezentantul a mii de mineri și energeticieni din Complexul Energetic Oltenia, a constatat faptul că în ultimii ani a dispărut solidaritatea dintre oameni. Minerii erau cunoscuți în trecut pentru solidaritatea de care dădeau dovadă. “Marea problemă în sindicalismul de astăzi este dispariția aproape în totalitate a solidarității dintre sindicaliști. Nu prea mai e interesat salariatul X de salariatul Y, fiecare este interesat să îi meargă lui bine”, a spus Pîrvulescu la TV Sud.

Afirmația a venit în contextul în care o salariată de la EMC Roșia - Rovinari a intrat în grevă înainte de Paște, fiind nemulțumită de modul în care au fost împărțite clasele de salariazare. “Am auzit de protest, pentru că e chiar membra mea de sindicat, de la sindicatul de bază. Nu vreau să comentez mai multe, pentru că, dacă ceilalți salariați de la EMC Roșia-Rovinari ar afla de ce face doamna respectivă acel protest, s-ar lua cu mâinile de cap. A primit mult mai mult decât majoritatea dintre dumnealor, dar cu toate acestea a făcut acel protest”, a mai spus președintele FNME.

Pîrvulescu a catalogat protestul drept un derapaj: “Când tu ca salariat te vezi numai pe tine, fără să îți pese de alții, apar și astfel de derapaje”. Liderul sindical a menționat însă că au fost și proteste bazate pe nemulțumiri reale în ultima perioadă. (A.A.)

Vizualizări: 2,176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: