CE Oltenia, undă verde pentru demolarea ruinei de la Însurăţei

Complexul Energetic Oltenia a fost somat de Primăria Motru să demoleze un fost bloc de locuinţe din satul Însurăţei, clădire folosită în trecut de mineri. Abia recent a fost clarificată proprietatea, iar CE Oltenia are acum toate pârghiile necesare să treacă la desfiinţarea ruinelor care reprezintă un pericol pentru locuitorii din zonă.

Autorităţile motrene au cerut administraţiei CE Oltenia să pună la pământ fostul bloc de locuinţe. Primăria a fost acţionată în instanţă de CE Oltenia, care dorea să afle cine este proprietarul terenului de sub clădire, ca să poată demola blocul respectiv. Problema a fost clarificată pe calea instanţei, spun autorităţile motrene, care aşteaptă acum solicitarea din partea CE Oltenia pentru emiterea autorizaţiei de demolare.

„Clădirea, fiind într-o avansată stare de degradare, reprezenta un pericol şi am solicitat Complexului să o demoleze, să o desfiinţeze. Când au început procedurile, au constatat că sunt probleme cu proprietatea acestui imobil. A fost o acţiune în instanţă. S-a stabilit că CE Oltenia este proprietarul acestui imobil, urmând să facă demersurile pentru obţinerea autorizaţiei de desfiinţare a acestei clădiri. Mai mult ca sigur vor începe lucrările de demolare în această primăvară”, a declarat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.  

Clădirea nu mai este locuită din anii ‘90. În ultima vreme, fostul bloc a devenit un fel de ghenă de gunoi. Grămezi de deşeuri au fost aruncate în interiorul clădirii, care de multă vreme nu mai are geamuri şi nici tavan.

Vizualizări: 1,899

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: