Boza, luat la întrebări de mineri. Numire controversată!  

Opt mineri de la Cariera Roşia, membri ai sindicatului condus de Cristi Lădaru, au mers marţi seară la sediul CE Oltenia pentru a cere explicaţii directorului general Sorinel Boza. Minerii sunt nemulţumiţi de numirea unui şef de atelier, fără concurs, despre care spun că ar fi un apropiat al secretarului de stat în Ministerul Energiei, Doru Vişan. O altă nemulţumire este că nu s-ar fi respectat înţelegerea privind repartizarea claselor salariale.

Venirea unui nou şef la atelierul electric a creat tensiuni la Cariera Roşia. Despre Ion Grivei, sindicaliştii spun că este un apropiat al secretarului de stat Doru Vişan şi că acesta ar fi motivul pentru care directorii CE Oltenia l-au promovat. „Motivul pentru care oamenii aceştia se află aici, la CEO, este unul anume. La noi, la atelierul electric, până acum o lună, nu aveam postul de şef de atelier electric ocupat. Printr-o decizie de Directorat, pe postul respectiv a venit un domn, Grivei Ion, care anul trecut, în toamnă, când s-au dat examenele, a picat concursul. Iar acum, printr-o decizie de Directorat, a fost amplasat la Roşia, cu toate că înainte fusese inginer şef la Roşia. Acest om are o atitudine agresivă faţă de salariaţi şi oamenii se simt neîndreptăţiţi. Are o categorie de personal care este ataşat de dumnealui şi aceia sunt favorizaţi. Ar fi bine să întrebăm directorul general dacă este protejatul cuiva”, a declarat Cristi Lădaru, liderul Sindicatului Liber EMC Roşia.    

Minerii se plâng şi de modul în care s-a efectuat cea de-a doua etapă a armonizării salariale. „Pentru o parte din băieţii care sunt aici, şi majoritatea, 99%, sunt din Sindicatul EMC Roşia, nu s-a respectat procedura pe care am stabilit-o în comisia de negociere. Am stabilit ca toată lumea să primească două clase pline, urmând ca diferenţa să se împartă în funcţie de competenţe, ceea ce domnul Grivei, de la secţia electrică, nu a ţinut cont de decizia tuturor. Nu s-a respectat criteriul celor două clase pline. Dacă acele clase nu se vor da cum am stabilit în comisie, Lădaru, inclusiv reprezentantul sindicatului celălalt, nu va semna la Roşia. Şi nu am semnat. Am semnat protocolul cu EMC, dar Sindicatul EMC Roşia nu va semna protocolul cu Cariera Roşia”, a mai spus Cristi Lădaru.

Sindicaliştii susţin că l-au avertizat cu o zi înainte pe şeful CE Oltenia că minerii vor veni să-i ceară explicaţii.  

update: Reacție CE Oltenia

Referitor la articolul aparut in data de 4 aprilie 2018, in cotidianul Pandurul, cu titlul ”Boza, luat la întrebari de mineri. Numire controversata!”,  pentru corecta informare a opiniei publice, CE Oltenia transmite urmatorul punct de vedere:

Disensiunile aparute la nivelul Carierei Rosia au fost analizate de catre conducerea companiei impreuna cu seful carierei, fiind stabilit un termen de 10 zile pentru clarificarea aspectelor legate de repartizarea claselor salariale.

Numirea domnului Grivei Ion pe postul de sef atelier din cadrul Carierei Rosia a avut loc ca urmare a concursului organizat pentru ocuparea postului de adjunct sef Cariera – Activitate Energetica, concurs castigat de un alt angajat, dl. Grivei Ion fiind trecut pe un post ierarhic inferior, respectiv pe postul de sef Atelier Electric.

Precizam ca dl. Grivei Ion a ocupat anterior diverse posturi de conducere in cadrul activitatii miniere si consideram ca orice asociere cu persoane din cadrul MInisterului Energiei este de rea credinta, in cazul de fata nefiind vorba despre o promovare, ci despre o retrogradare pe un post ierarhic inferior.

Vizualizări: 4,551

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: