Pîrvulescu (FNME): CEO e politizat, dar se păstrează aparenţele

Liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia nu sunt de acord cu faptul că societatea a fost scoasă de sub incidenţa ordonanţei 109 privind managementul corporativ. Liderii celor mai mari federaţii sindicale din complex spun că sunt mulţumiţi de modul cum au colaborat cu Sorin Boza şi nu vor o revenire la managementul politic.

Parlamentarii au scos la finele anului trecut Complexul Energetic Oltenia din lista societăţilor cu management profesionist, ceea ce înseamnă că din acest an vor fi din nou manageri numiţi de minister.

Liderii de sindicat din CE Oltenia nu sunt de acord cu această măsură.

Dumitru Pîrvulescu, preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, a spus că societăţile de stat vor fi şi mai politizate decât în prezent. „Politizarea va fi din nou accentuată în companie. Nu că acum nu ar fi, că şi acum este, nu trebuie să fim ipocriţi. Dar cel puţin se păstrează aparenţele”, a spus preşedintele FNME.

Acesta nu exclude o schimbare la conducerea companiei. „Domnul Boza are mandat de membru al Directoratului, preşedinte l-a numit Consiliul de Supraveghere. Din punct de vedere al indicatorilor, nu ar trebui schimbat, pentru că i-a realizat. Deci, din punct de vedere al rezultatelor nu se impune schimbarea. Din punct de vedere al politicului, este posibilă schimbarea”, a mai spus Dumitru Pîrvulescu.

Marciuc: Nu-i ţin partea niciunui director

Și Adrian Marciuc, prim-vicepreşedinte al Federaţiei Univers, este curios ce schimbări vor fi făcute. „Societatea pe partea administrativă a avut profit, noi, sindicatele, am avut nişte mici câştiguri, urmează să negociem Contractul Colectiv de Muncă. Nu-i ţin partea niciunui director, directorii vin şi pleacă, dar eu pot să spun că ne-am înţeles foarte bine cu domnul director Boza”, a spus Marciuc la Radio Infinit. Pe viitor nu va mai fi conducere duală, cu Consiliu de Supraveghere şi Directorat, ci se va reveni la vechiul Consiliu de Administraţie. „Nu ştim care va fi forma de organizare, e prea devreme să comentăm acum”, a mai spus Marciuc.

Vizualizări: 1,321

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: