Elixir din bucătărie pentru o recoltă bună de căpșune!

Pentru a avea o recoltă bogată de căpșune trebuie să cunoașteți o serie de trucuri deja dovedite cu privire la modul de stimulare a plantelor. Tratați cu anumite ingrediente căpșunii vor face o recoltă bogată de fructe și vor rodi cât mai mult timp. 

Nutriția miraculoasă poate fi folosită nu numai pentru căpșuni, ci și pentru alte tipuri de plante și chiar și pentru fertilizarea mușcatelor și a plantelor de interior. 

Avem nevoie de 5 l apă și de 100 g de drojdie. Lăsați drojdia să se dizolve în apă într-un raport de 100 g de drojdie la 5 litri de apă. Produsul rezultat este apoi diluat în 50 litri de apă (0,5 l de amestec la 10 l de apă). Pentru 10 „tufe” de căpșuni se folosesc aproximativ 5 litri de apă și se fertilizează astfel de două ori pe sezon. 

Căpșunile mai pot fi fertilizate cu produse din lapte acru, cum ar fi zerul. Se știe că zerul conține minerale, azot, calciu, sulf, fosfor și peste 19 aminoacizi esențiali. Pentru căpșuni, solul ușor acid este cel mai util pentru dezvoltarea fructelor, de aceea se recomandă îngrășământul din produse lactate fermentate cum ar fi zerul alături de cenușă, gunoi de grajd de pui și humus.

Pâinea veche este o alternativă la drojdia folosită. Înmuiați pâinea cu aluat în apă și măsurați astfel încât să nu plutească și lăsați-o să stea 6-10 zile. Se diluează soluția rezultată cu apă într-un raport de 1:1.

Un sfat suplimentar este să pulverizați căpșunii cu lapte diluat, puteți uita de afide și acarieni.

Vizualizări: 7,127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: