Planul de restructurare a CEO. Secret, discret, dar cu „răsuflări” în presă. Anchetă internă!

Public, secret, discret. Așa a fost descris, pe rând, în ultimele săptămâni, planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia. Managerul companiei, Daniel Burlan, a explicat că multe dintre elementele pe care le conține acest plan nu ar trebui să apară în spațiul public. Și totuși, susține el, au apărut anumite elemente de finanțare. Acum face anchetă internă să vadă cui i-a „răsuflat” această informație spre mass-media.

„Nu putem face publice elemente de finanțare care nu ar trebui să apară. Au fost prezentate persoanelor cu decizie acele elemente. Vom analiza cum au apărut în spațiul public aceste elemente”, a fost reacția lui Daniel Burlan, managerul companiei energetice.

Acesta a ținut să explice de ce este secret planul de restructurare. A adăugat că sunt unele lucruri ce nu trebuie făcute publice pentru că țin de strategia de organizare a companiei.  “Am văzut și eu o dezbatere pe această temă. Secret, discret. Planul de restructurare este, într-adevăr, voluminos, care conține multe elemente cunoscute, dar sunt și elemente confidențiale. Aș da exemplu acel studiu făcut de Transelectrica, ce a fost direcționat doar Directoratului companiei când a fost gata, anul trecut, securizat pentru fiecare membru de Directorat. Dacă cumva apărea în presă, se cunoștea, se identifica persoana de la care a plecat copia studiului”, a spus Burlan, la Gorj TV.

Ce e secret? „Vorbim de venituri, de strategia de piață, de cum evoluăm pe piață, de prețuri. Avem un venit pe care concurența nu ar trebui să-l știe. Vorbim despre studii de fezabilitate, costuri, locații unde vor fi amplasate acele parcuri fotovoltaice. Cunoscându-se toate aceste lucruri ne putem trezi, ca în cazul autostrăzilor, când au fost blocate investițiile, fie că s-a împroprietărit cineva pe acele terenuri și a încurcat investiția. Tot ce este de interes local, social a fost făcut public. Au fost făcute publice carierele care se închid până în 2025, reducerile de personal în perioada 2020-2025. Toate aceste aspecte au fost făcute cunoscute”, a încheiat Daniel Burlan. 

Vizualizări: 3,429

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: