Variantă mai dură a planului de restructurare. CE Oltenia rămâne cu trei grupuri!

Data de 15 februarie nu a adus aprobarea planului de restructurare a Complexului Energetic Oltenia, așa cum spera administrația. În schimb, la liderii sindicali a ajuns informația că directori din companie și din minister susțin o variantă mai dură a planului de decarbonare, care presupune renunțarea la toate grupurile pe cărbune de la trei termocentrale: Turceni, Ișalnița și Craiova II. Practic, CE Oltenia ar rămâne doar cu cele trei grupuri energetice de la Rovinari.

Reprezentanții a trei federații sindicale din CE Oltenia cer o întâlnire de urgență cu ministrul Energiei și atrag atenția asupra faptului că mii de salariați vor rămâne fără loc de muncă. „Există în momentul actual suspiciunea că anumiți funcționari cu rang de directori din Ministerul Energiei, dar și unii membri ai Directoratului companiei, nu sunt demni de statutul pe care îl au, făcând lobby pentru notificarea Comisiei Europene, în vederea reducerii la 3 a grupurilor funcționale pe cărbune, având ca rezultat restructurarea unui număr de 7500 salariați, proveniți din zona Turceni, Motru, Jilț, Mehedinți și Craiova până în 2025“, au transmis federațiile sindicale într-un comunicat de presă. CE Oltenia are în prezent în jur de 12.000 de salariați.

Liderii sindicali cer „demiterea sau demisia de onoare a celor implicați în sabotarea interesului național“.

Comunicatul este asumat de Federația Naționala a Sindicatelor din Electricitate Univers, Federația Naționala Mine Energie și Federația Sindicatelor Libere și Independente Petrol Energie. Liderii sindicali speră ca întâlnirea cu ministrul să aibă loc în această săptămână. (A.A.)

Vizualizări: 4,711

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: