Jumătate din excavatoarele din cariere, trase pe dreapta

Lipsa fronturilor de lucru din carierele de cărbune din Gorj nu mai este o surpriză pentru nimeni. În continuare, multe excavatoare sunt blocate pentru că nu mai au cum înainta, iar, în curând, acestea ar putea fi blocate de lipsa de personal calificat. Sunt deja prea puțini specialiști care lucrează pe excavatoare.

În prezent, susține liderul de sindicat Dumitru Pîrvulescu, sunt excavatoare unde se lucrează sub normativ. Ar trebui să fie măcar cinci salariați la fiecare excavator, dar se funcționează cu mai puțin. Totul, pe răspunderea celor din cariere.

Așa că nu e de mirare că jumătate din excavatoarele din cariere nu funcționează. “Sunt sub normativ, dar nu înțeleg de ce nu sunt trecuți la excavatoare pentru că și-așa funcționează puține excavatoare. Ar trebui să fie cinci persoane la un excavator, dar nu sunt întotdeauna. Cine pornește cu mai puține persoane, răspunde. Cei de la Directorat nu vor spune niciodată să-l pornească așa. Din totalul excavatoarelor din companie, nu sunt active jumătate. Se tot discută de blocarea fronturilor de zece ani”, a spus Dumitru Pîrvulescu, la Radio Omega.

Odată ce vor fi deblocate fronturile de lucru, oficialii companiei vor fi nevoiți să și caute personal pentru excavatoarele ce vor fi repornite. Pe acestea ar putea lucra salariații ce își desfășoară activitatea în carierele ce urmează să fie închise în anii care urmează.

Vizualizări: 7,845

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: