Pîrvulescu nu mai poate sta lângă Manu Tomescu

Protestul minerilor din Piața Prefecturii, care a durat șase luni, a rupt colaborarea dintre anumiți lideri sindicali din cadrul CE Oltenia. Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pârvulescu, spune că sunt lideri din FNME care refuză să mai stea la aceeași masă cu Manu Tomescu, unul dintre liderii care au protestat jumătate de an în fața Prefecturii Gorj pentru reducerea vârstei de pensionare.

”El și-a depășit condiția cu mult. Cere ca liderii să nu mai facă politică. Înainte de a arunca cu pietre, uită-te bine la tine. Problema este că ceea ce s-a întâmplat în piață a dus la o ruptură între liderii de sindicat. La mine în federație nimeni nu mai vrea să stea la aceeași masă cu cei care au înjurat fără a avea argumente. Este greu să mai poți sta alături de ei. Mă refer și la Tomescu și la alții. Federația aceasta a fost una în care s-a discutat, dar nu afirmi ceva despre cineva fără a discuta înainte”, a spus Dumitru Pârvulescu, la Radio Infinit.

Sindicalistul mai declară faptul că, în ultimele luni, mai mulți lideri s-au retras în organizațiile lor și asta pentru că, atunci când aveau ceva de spus, erau puși la zid pe paginile de socializare. ”S-au făcut niște grupuri din acestea de 20-30 de făuritori pe Facebook, care încercau să-i pună la zid pe cei care aveau ceva de spus. Și este normal ca anumiți colegi să se retragă în interiorul organizațiilor lor și discută acolo. Federațiile încă mai au putere, cel puțin cât vom mai putea negocia contractul colectiv de muncă”, a mai declarat Pârvulescu.

Patru federații sindicale participă la negocierea CCM, acum când societatea are 11.200 de salariați. În câțiva ani vor rămâne doar 2.600 de angajați, potrivit prevederilor din planul de restructurare.

Vizualizări: 3,851

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: