Sindicalist CE Oltenia: Am fost lăsați de izbeliște. Există riscuri de accidente

Canicula favorizează termocentralele Complexului Energetic Oltenia, acesta funcționând la capacitate maximă. Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, spune că, în ultimii ani, compania a fost lăsată de izbeliște de guvernanți.

”Noi am fost lăsați de izbeliște, dacă pot spune așa. Ne-au întors spatele. Suntem baza sistemului energetic național, dar facem niște sacrificii foarte mari, noi, salariații. Ne confruntăm cu lipsuri și asta pentru că nu s-au mai făcut investiții reale. Singurele făcute au fost legate de obligațiile mediului și pentru a ne conforma avizelor. Ducem lipsă acută de investiții, iar acum funcționăm din inerție. Dacă Guvernul României vrea să revitalizeze această producție, trebuie să facă două lucruri. Ar trebui să ia taxele de pe noi, fiind vorba despre certificatele de CO2, dar să facă și investiții reale”, a spus Manu Tomescu, la Radio Infinit.

Sindicalistul atrage atenția și declară faptul că, în condițiile în care nu se vor face investiții reale în termocentrale și cariere, există un risc major să se producă și mai multe accidente de muncă. ”O să ne fie din ce în ce mai greu. O să se înmulțească accidentele de muncă și avariile, deoarece avem utilaje de peste 50 de ani. Rovinariul va face 50 de ani anul acesta. Ministrul Energiei ne povestește zâmbind și ne spun că treaba merge bine. Merge pe naiba. Vom mai rămâne 2 grupuri energetice în CE Oltenia, dar nici de acestea nu suntem siguri”, a mai declarat Tomescu.

De altfel, și managerul Daniel Burlan a spus recent la Gorj TV că a crescut numărul accidentelor de muncă în acest an. “Anul trecut a fost cel mai mic număr de accidente de muncă din ultimii 6-7 ani, anul acesta a fost din nou un număr mare de accidente”, a spus Burlan.

O altă problemă a companiei o reprezintă lipsa de personal, mai spune sindicalistul. ”Noi la Termocentrala Rovinari funcționăm la capacitate maximă. Ținem această companie în viață. Nimeni nu spune că am ajuns pe locuri de muncă, acolo unde un salariat a preluat sarcinile altor 3 oameni care au plecat. Ar fi bine să se ia măsuri urgente de personal, mai ales acolo unde se lucrează la capacitate maximă. Urgent ar trebui să se ia astfel de măsuri”, a mai spus Tomescu.   

Vizualizări: 3,157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: