Amendă maximă pentru proprietarul unui hotel, după ani de ilegalități

Poliția Locală Târgu Jiu anunță că a aplicat amenda maximă prevăzută de lege, de 100.000 de lei, proprietarului unui hotel din municipiu, care ani la rând a executat lucrări de construcții fără autorizație de construire.

“Astfel, în perioada 2014 - 2017, la construcția existentă au fost executate mai multe lucrări de construire, modificare și extindere, fără a fi obținute autorizații de construire, fiind aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 5000 lei”, a explicat Poliția Locală Târgu Jiu, care a dispus și măsurile complementare de oprire imediată a lucrărilor, precum și de intrare în legalitate.

Degeaba însă, deoarece proprietarul hotelului și-a văzut de treabă. “Întrucât lucrările au fost continuate, în anul 2015 polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului și Disciplina în Construcții au întocmit documentația necesară în vederea sesizării organelor de cercetare penală”, a menționat sursa citată.

Întrucât nu a fost respectată nici măsura de intrare în legalitate, Poliția Locală Târgu Jiu a sesizat instanțele judecătorești pentru a dispune desființarea construcțiilor realizate nelegal.

“În luna iunie 2021, la doar câteva zile după punerea în executare a sentinței civile privind desființarea unei închideri perimetrale, pe latura posterioară a construcției, proprietarul acesteia a executat pe același amplasament, o altă închidere perimetrală, fără autorizație de construire. BCA-urile rezultate în urma desființării închiderii perimetrale au fost așezate de forma unui zid, la etajul superior, fără elemente de prindere între ele, fapt ce poate pune în pericol viața persoanelor care tranzitează zona”, a explicat Poliția Locală.

Singura soluție în momentul de față este desființarea construcțiilor ilegale.

Vizualizări: 4,570

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: