Pîrvulescu și Roșca îngroapă securea războiului

Dumitru Pîrvulescu e dispus să îngroape securea războiului. După conflictul cu sindicalistul Nelu Roșca, de la Motru, liderul Federației Naționale Mine Energie a anunțat că momentul tensionat va fi depășit pentru că altele sunt lucrurile pe care trebuie să se axeze de acum înainte sindicaliștii. “Ne așteaptă vremuri grele și nu cred că e momentul să ne agățăm de chestii de-astea de orgolii”, a reacționat Pîrvulescu.

Totul a pornit după ce Nelu Roșca a organizat o întâlnire, în zona Motru, cu mai mulți lideri politici și parlamentari. A fost anunțat că a fost suspendat din Federație, dar de fapt el ar fi fost suspendat din comisia de negocieri pentru că, explică liderul FNME, are activitate paralelă cu Federația Națională Mine Energie.

Nelu Roșca a explicat cum au început neînțelegerile. “Pentru mine, a fost o chestie hilară să anunțe președintele Federației suspendarea lui Nelu Roșca, care este o persoană fizică. Afilierea la FNME este a organizației sindicale. Pîrvulescu nu prea stăpânește lucrurile din punctul acesta de vedere și a vrut să facă un atac asupra persoanei mele prin faptul că am îndrăznit să adun la masă atâția actori cărora le-am pus pe masă problemele reale cu care se confruntă această companie și acești salariați”, a fost reacția lui Nelu Roșca, liderul de la Cariera Roșiuța.

De partea cealaltă, Pîrvulescu nu a fost la fel de acid. Liderul FNME chiar a subliniat că vrea să îngroape securea războiului și să se concentreze pe problemele companiei și ale angajaților.

„Nu vorbim de sindicat. Sindicatul nu poate să fie scos în afara FNME. Nu hotărăște Consiliul dacă sindicatul X, Y e scos în afară. A fost o discuție referitor la atitudinea lui Nelu, nu a sindicatului. Nu e vorba de suspendarea sa din Federație, e vorba de suspendarea sa, pe perioada când are agendă paralelă cu Federație, din Comisia Mixtă, nu din Federație. Atâta timp cât nu merge pe aceeași cale pe care merge Federația, da, nu poate participa la negocieri, dar eu cred că lucrurile se vor rezolva împreună în scurt timp. A fost o chestie de moment. Eu sunt convins că se poate rezolva această chestiune. Ne așteaptă vremuri grele și nu cred că e momentul să ne agățăm de chestii de-astea de orgolii”, a reacționat Dumitru Pîrvulescu, la Radio Infinit.

Vizualizări: 3,257

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: