UATAA Motru are nevoie urgent de sprijin de la Guvern

Activitatea Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA) Motru este acum la mâna Guvernului. Societatea are nevoie de urgență de sprijin financiar pentru a putea depăși perioada de iarnă. Autoritățile locale din Motru fac un apel disperat la factorii de decizie din județul Gorj, indiferent de culoarea politică, pentru rezolvarea problemei.

UATAA Motru a solicitat Guvernului suma de 9.600.000 de lei pentru a putea funcționa. ”Este vorba de acei bani pe care societatea îi solicită pentru pierderile induse și subvenții. Acest sprijin a fost solicitat și în guvernele anterioare și societatea a primit sume mai mari decât acum. Fără acest sprijin nu știu cum va trece, dacă va trece, sezonul rece. Eu am încredere și aștept că sprijinul financiar va veni. Ne trebuie cărbune, păcură, trebuie să facem unele reparații. Mai mult decât atât, UATAA Motru are de achitat și o datorie de 5.000.000 de lei”, susține primarul Cosmin Morega.

Autoritățile locale din Motru fac un apel la parlamentarii de Gorj pentru rezolvarea problemei. ”Este o rugăminte pentru toți parlamentarii de Gorj, fără să conteze culoarea politică, să ne sprijine la Guvern cu tot ce se poate. Ziceau că se va discuta problema UATAA Motru în ședința de Guvern de săptămâna viitoare, dar eu m-am uitat pe ordinea de zi și nu este prins acest capitol. Trebuie să înțeleagă toată lumea că, dacă nu primim acești bani, nu știm cât va mai funcționa UATAA Motru, dacă va mai funcționa și cât de mult ne îngropăm în datorii”, a mai spus Morega. Uzina asigură agentul termic pentru locuințele, școlile, spitalul, instituțiile și agenții economici din Motru.

Anul acesta va fi unul și mai greu la UATAA Motru din cauza pandemiei. ”Trebuie spus și faptul că pandemia înrăutățește situația de la societate, pentru că încasările de la populație scad destul de mult. Mulți au rămas fără serviciu sau sunt acasă în concediu plătit 75%. La cum se prezintă lucrurile, va fi și mai rău”, a declarat primarul din Motru.

Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă poate sista oricând căldura în Motru.

Vizualizări: 2,883

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: