Pisica are efecte terapeutice

Pisicile au efecte terapeutice asupra persoanelor stresate sau care suferă de afecțiuni ale inimii. Felinele pot fi considerate niște mini-doctori cu blană care ne iubesc și impun respect. Pisicile au capacitatea de a te simți dacă este ceva în neregulă cu sănătatea stăpânului şi știu cum să îndepărteze energia negativă.

Oamenii și pisicile conviețuiesc de mult timp împreună, iar micile felinele  au devenit în ultimul timp animale de companie nelipsite din gospodării. Oamenii de știință spun că iubirea unei pisici chiar îți poate prelungi viața, iar studiile lor au demonstrat că ai mai puține riscuri de a muri de infarct, dacă ai o pisică. O persoană care trăiește cu animale de companie și cu pisici, în special, are riscuri mai mici de a dezvolta stres, depresie și boli cardiovasculare.

Dar cea mai interesantă parte a studiilor efectuate arată cum poate îl poate ajuta pe un om bolnav torsul unei pisici. Torsul eliberează endorfine la pisici și poate face același lucru și la oameni. Le poate scădea hormonii de stres și tensiunea arterială, îi poate ajuta pe oameni să facă față mai ușor bolilor.

Torsul pisicii calibrează între 25 și 140 Hz. Aceeași frecvență s-a dovedit a ajuta la vindecarea fracturilor, la reparația articulațiilor și a tendoanelor și la vindecarea rănilor.

Pisicile sunt binecunoscute pentru capacitatea lor de a se vindeca rapid dacă au fracturi, iar incidențele problemelor articulare și ale cancerului osos la pisici sunt reduse. Este posibil ca torsul lor să fie exact metoda lor de a își accelera vindecarea. De asemenea, studiile arată că torsul le ajută și în problemele respiratorii, dar și oamenii simt că pot respira mai ușor când se află în compania unei pisici care toarce. Aceeași rezolvare o capătă și migrenele, întrucât trec mult mai ușor când ești în compania unei pisici care toarce.

Pornind de la studii efectuate pentru terapia cu pisici, există aziluri de bătrâni unde este permisă prezența felinelor deoarece ele induc starea de calm, relaxare și liniște interioară.

Vizualizări: 2,228

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: