Cum să bei alcool fără să te îmbeţi rapid

De sărbători de regulă se fac excese în ceea ce priveşte băutura,  mai ales de către cei care nu au antrenament cu alcoolul. Există o serie de sfaturi care se dovedesc utile pentru a nu ne îmbăta rapid şi pentru ne feri de mahmureala de a doua zi.

Fie că vrei să ieşi la club în week-end sau ai în program o petrecere cu prietenii sau familia, dacă vrei ca distracția să nu se lase cu mahmureală citeşte sfaturile oferite de specialişti şi nu te vei îmbăta.

1.   În primul rând, odihneşte-te pentru că nu e bine să te apuci de băut dacă eşti obosit. S-ar putea să îţi facă mai mult rău decât bine, pentru că rezistenţa organismului este mult slăbită.

2.    Mănâncă bine înainte. Nu încerca niciodată să bei alcool pe burta goală, pentru că acesta se asimilează mult mai repede şi dintr-un pahar de vin o să te trezeşti euforic sau o să îţi fie rău.

3.   Nu consuma niciodată alcool ieftin. Încearcă să bei băuturi produse de mărci cunoscute, de calitate. Nu te lăsa amăgit de preţul mai mic al celor „no name”. Cele mai multe compensează reţeta slabă cu foarte mult alcool.

4.   Încearcă să eviţi băuturile dulci, pentru că acestea se asimilează mai repede în sânge. Combinaţia alcool-zahăr poate fi calea sigură către o stare de mahmureală.

5.   Evită băuturile energizante în combinaţie cu alcool. Nu vor face altceva decât să asimilezi mai repede alcoolul în sânge.

6.   Evită să amesteci băuturile. Nu combina niciodată berea cu votca, whisky-ul cu vin, ori astfel de combinaţii. Încearcă să bei acelaşi tip de băutură.

7.   Dacă vrei să rezişti mai mult, bea apă! O să dilueze alcoolul şi te va ajuta la hidratare. Nu uita că alcoolul este un puternic diuretic, aşa că rişti să te deshidratezi.

8.   Încearcă să mănânci ceva şi între băuturi. O gustare servită între două beri, de exemplu, va face ca alcoolul să se absoarbă mai greu în sânge şi astfel nu vei simţi efectele negative ale băuturii.

9.   După o noapte de pomină, a doua zi de dimineaţă mănâncă bine. De la omlete, la produse din carne, brânzeturi, fructe, legume, murături, la băuturi precum cafea şi sucuri neacidulate.

Vizualizări: 8,247

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: