Tratează digestia grea fără medicamente

Sărbătorile aduc pe masă în fiecare casă bunătăți de care nu ne bucurăm foarte des în timpul anului. Sunt mâncăruri cu un grad de sațietate ridicat și calorii foarte multe care îngreunează foarte mult digestia, mai ales dacă sunt consumate în cantităţi mari.

De multe ori deliciul preparatelor tradiționale, combinat cu bucuria reîntâlnirii cu cei dragi și statul împreună la masă, precum și lipsa mișcării, pot duce la consecințe digestive neplăcute. Cea mai des întâlnită afecțiune din perioada Sărbătorilor de iarnă este indigestia, pe care încercăm să o contracarăm, de obicei, cu pastile. Există, însă, metode naturale de care ne putem folosi, cele mai la îndemână fiind ceaiurile.

1.   Ceaiul de mentă. Este puțin cunoscut faptul că ceaiul de mentă, pe lângă gustul plăcut mentolat, este bogat în vitaminele A și C, fier, potasiu, calciu, fosfor și magneziu. În plus, ceaiul de mentă este o soluție excelentă pentru indigestie, balonare și disconfort stomacal. Principalul ingredient activ al mentei este mentolul, iar acesta are efect antispasmodic, adică relaxează mușchii stomacali și asigură buna funcționare a fluxul biliar. Ceaiul de mentă poate fi lăsat la infuzat între 5 și 10 minute, după gust. Se pot consuma până la 3 căni de ceai pe zi.

2.   Ceaiul de ghimbir. Ghimbirul este un remediu natural extrem de complex, utilizat cu precădere în medicina ayurvedică pentru diverse afecțiuni, și are proprietăți antioxidante, antibacteriene, antispasmodice și diuretice.

Ceaiul de ghimbir poate fi un remediu extrem de util în indigestie, deoarece are efect energizant și oferă suport digestiv. El este utilizat cu succes și în curele de slăbire. Pentru prepararea ceaiului de ghimbir este nevoie de un timp de infuzare între 3 și 5 minute. Lăsat mai mult, devine mai concentrat, iar iuțeala specifică plantei se va simți mai tare. De asemenea, nu este indicat să consumăm mai mult de 3 căni pe zi, deoarece ghimbirul are efect purgativ și poate genera neplăceri.

3.   Ceaiul de anghinare. Anghinarea este un remediu natural pentru bila leneșă, problemă cu care mulți dintre noi se confruntă în timpul sărbătorilor. Ceaiul de anghinare stimulează secrețiile pancreatice și intestinale și ameliorează fluxul biliar. Astfel, o cană de ceai de anghinare acționează ca antispasmodic intestinal, diuretic și antibacterian, fiind recomandată în cazuri de indigestie, gaze intestinale, stare de greață și/sau vărsături sau disconfort abdominal.

Vizualizări: 1,803

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: