Planul de 30 de miliarde de euro, amânat până la instalarea noului guvern

Dezbaterea publică a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în valoare de peste 30 de miliarde de euro, a fost amânată până după instalarea noului guvern. Interesant este că planul a fost lansat în dezbatere cu zece zile înainte de alegerile parlamentare, când era clar că vor urma negocieri legate de formarea unui nou guvern.

“Având în vedere situația actuală determinată de formarea noului guvern, vă facem cunoscut faptul că dezbaterile publice vor fi reprogramate după învestirea noului guvern. Perioada de consultare publică se prelungește până la data de 31 decembrie 2020”, a transmis Ministerul Fondurilor Europene.

Vă reamintim că Oltenia aproape că nu există în forma PNNR pusă în dezbatere publică. Poate că situația se va schimba cu Florin Cîțu premier, măcar pentru că acesta este oltean, din Vîlcea.

Cu un total alocat de 30,44 mld. euro (prețuri 2018), respectiv de 33,009 mld. euro (prețuri curente), planul este structurat pe trei piloni și 12 domenii prioritare pentru dezvoltarea României.

La capitolul autostrăzi și drumuri expres, Oltenia este trecută în acest plan cu patru kilometri.
 

Vizualizări: 1,129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: