Pleacă un adjunct de la IŞJ Gorj

Vântul restructurărilor bate în această lună şi la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj. De aici vor dispărea şase posturi şi jumătate dintre cele 35,5 existente. Conform noii organigrame, restructurări se vor face atât în rândul personalului nedidactic, cât şi în rândul personalului didactic. Pe listă se află şi un post de inspector şcolar general adjunct, bătălia dându-se între Ion Isfan şi Gheorghe Mitescu. În acest fel echipa de conducere a IŞJ Gorj va fi formată din inspectorul şcolar general şi inspectorul şcolar general adjunct.

Bătălia se va da de această dată între Gheorghe Mitescu şi Ion Isfan, care a revenit pe post la finalul lunii iunie prin hotărâre judecătorească. La momentul respectiv cea care a fost înlocuită a fost Camelia Bibere. Cine va pleca dintre cei doi inspectori adjuncţi nu s-a stabilit încă, dar acest lucru se va afla cel mai probabil în decursul zilei de azi. „Urmează ca în Consiliul de Administraţie, care va avea loc probabil mâine (n.red. azi) să stabilim noua organigramă. Ne-a venit numărul de posturi de la nivelul IŞJ Gorj. Vor rămâne de 29 de posturi, dintre care 10 pentru personalul nedidactic, 17 pentru cel didactic, iar două  dor fi funcţii de conducere. Va rămâne doar o funcţie de inspector şcolar şi una de inspector şcolar general adjunct”, spune Gheorghe Mitescu, inspector şcolar general adjunct. Atât inspectorul general, cât şi inspectorul şcolar general adjunct va fi numit prin ordin de ministru.

Isfan nu renunţă la luptă

În cazul în care va fi demis, Gheorghe Mitescu se va întoarce la catedră. Tot la catedră va reveni şi Ion Isfan dacă va primi decizia de încetare a activităţii. „Că mă voi întoarce la catedră de la 1 septembrie 2010 sau de la 1 septembrie 2011 sau altă dată oricum mă voi întoarce la catedră. Nu am nici un fel de problemă de a-mi face meseria pe care consider că ştiu să o fac cel mai bine”, afirmă Gheorghe Mitescu. Chiar dacă se va întoarce la catedră, Isfan promite că nu va renunţa la luptă. „Rămâne cel care îndeplineşte condiţiile. Eu îndeplinesc toate condiţie. Ministrul hotărăşte cine rămâne. Eu sunt numit conform sentinţei judecătoreşti. Nu ar fi nicio problemă, mă întorc la treabă, dar asta nu înseamnă că renunţ la luptă”, menţionează Ion Isfan.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: