Discuţii pentru o nouă perioadă de şomaj tehnic la SNLO

Administraţia şi sindicatele miniere din cadrul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia discută zilele acestea noi soluţii pentru reducerea pierderilor generate de consumul scăzut de cărbune, una dintre variantele luate în calcul fiind cea a şomajului tehnic parţial. Discuţiile respective sunt influenţate şi de rapiditatea cu care SNLO va primi de la restanţierii săi sumele neachitate de ani de zile, Guvernul tocmai aprobând banii necesari plăţii cărbunelui consumat şi neachitat.

Oficial nici un reprezentant al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia nu confirmă la momentul actual că în următoarele săptămâni o parte din angajaţi vor rămâne acasă nu se ştie exact pentru ce perioadă de timp. Şi administraţia SNLO şi reprezentanţii sindicatelor confirmă însă că se poartă discuţii pe o asemenea temă, nimic nefiind stabilit până la ora actuală, deşi, prin cariere, minerii spun că şefii le-au transmis că îi mai aşteaptă câteva săptămâni de şomaj tehnic până la sfârşitul anului.

Directorul general Daniel Burlan declară că „există diferite variante de lucru”, administraţia făcându-şi primele calcule pe această temă, „calcule” care vor fi prezentate şi sindicaliştilor pentru ca o eventuală măsură de acest gen să fie luată de comun acord, aşa cum s-a mai întâmplat pe parcursul acestui an. „Avem în perioada aceasta angajaţi în şomaj tehnic. De luni sunt salariaţii din Mehedinţi şi Vâlcea care au rămas acasă, dar să trimitem acum toţi oamenii acasă nici vorbă. Avem variante de lucru pentru şomaj tehnic parţial, pe eventuale exploatări, pentru personalul administrativ, dar nu e nimic definitivat. Când va fi luată o decizie o vom face publică, aşa cum s-a întâmplat de fiecare dată”, spune Burlan.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: