Lui Călinoiu i s-a pus pata pe Neaţă

Pandurul îl declară pe Ion Călinoiu „Ofticosul-ofticoşilor“ după ce acesta a constituit o comisie de anchetă pentru a afla cum ajung exemplare din ziarul nostru în spital. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, l-a avertizat pe Gheorghe Neaţă, directorul spitalului Târgu-Jiu, că va suporta consecinţele pentru că a permis ca Pandurul să amplaseze o serie de cutii cu ziare în interiorul spitalului. Călinoiu a dispus îndepărtarea ziarelor, chiar dacă acestea erau pe placul pacienţilor. Pandurul a amplasat mai multe cutii în care erau puse zilnic, în mod gratuit, ziare pentru pacienţii spitalului. Supărarea preşedintelui este şi mai mare după ce jurnaliştii de la Pandurul au relatat că a lovit maşina instituţiei.

Cu certitudine, Ion Călinoiu a avut de lucru ieri, pentru că, judecând după comunicatul de presă trimis la redacţie, a făcut o adevărată anchetă în acest caz. „Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a solicitat managerului Gheorghe Neaţă să se conformeze atribuţiilor din contractul de management şi să dispună îndepărtarea reclamelor publicitare. Ion Călinoiu consideră acţiunea managerului Neaţă un act de abuz în exercitarea atribuţiilor sale şi va dispune măsuri corespunzătoare“, se arată în comunicat. Călinoiu a precizat că s-a sesizat în urma plângerilor venite de la unii ziarişti şi atunci a dispus un control la spital.

„Comisia de control a Consiliului Judeţean Gorj a constat că există astfel de materiale de promovare atât la unitatea spitalicească din str. Progresului (Spitalul 700), cât şi la Spitalul de Urgenţă din str. Tudor Vladimirescu. Materialele au fost amplasate după informarea prealabilă a managerului Spitalului Judeţean, fără a se încheia un contract de închiriere a spaţiului respectiv. Fiind vorba de un spaţiu care aparţine domeniului public al judeţului, nu este permis agenţilor economici, aşa cum este societatea care administrează postul de televiziune Gorj TV şi ziarul „Pandurul” să-şi facă publicitate în lipsa unor documente care să respecte legislaţia în vigoare. 

În discuţia telefonică pe care preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a avut-o cu managerul Gheorghe Neaţă, acesta din urmă a recunoscut că a amplasat aceste cutii la solicitarea consilierului judeţean Ionel Manţog, colegul său de partid“, se mai arată în comunicat.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: