Garda Financiară continuă verificările în „dosarul Pandurii”

Cercetările pe care comisarii Gărzii Financiare Gorj le fac la unităţile economice din minerit şi energie implicate în finanţarea clubului de fotbal Pandurii Târgu Jiu, condus de Marin Condescu, nu s-au încheiat, deşi, iniţial, şeful instituţiei, Traian Iana, aprecia că acestea se puteau încheia la sfârşitul săptămânii trecute.

Săptămâna a trecut şi ancheta însă nu este gata, o nouă echipă de comisari mergând ieri la Complexul Energetic Rovinari pentru investigaţii suplimentare. Nimeni nu a oferit amănunte despre ce anume au mai solicitat reprezentanţii Gărzii Financiare, oficiali ai CE Rovinari menţionând că nici măcar nu ştiau despre prezenţa acestora în sediul unităţii. Maşina Gărzii Financiare putea fi însă văzută în parcarea de la intrarea în curtea complexului energetic, semn că investigaţiile comisarilor vor mai dura cel puţin câteva zile.

Garda Financiară Gorj a fost solicitată la începutul lunii de către Biroul Teritorial Gorj al DNA pentru o verificare la modul de utilizare a fondurilor alocate de complexurile energetice Rovinari şi Turceni, precum şi de Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, dar şi de către firma Artego, în finanţarea clubului de fotbal Pandurii Târgu Jiu. Ancheta DNA a început după declaraţiile publice făcute pe această temă de deputatul independent Dan Morega şi de liderul sindical Constantin Creţan, cei doi punând sub semnul întrebării felul în care sunt Marin Condescu foloseşte sponsorizările provenite din minerit şi energie. Astfel de verificări au mai fost făcute însă şi în anii trecuţi, la final anchetatorii comunicând că banii au fost folosiţi cu respectarea legislaţiei în vigoare, şansele ca lucrurile să stea altfel acum fiind minime, clubul Pandurii primind licenţa pentru Liga I tocmai după ce i-au fost verificate documentele privitoare la finanţarea echipei şi cheltuirea banilor de la bugetul propriu.

         

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: