Pleșoianu, Suciu și Petrea, cei mai aplaudați la congresul PSD

Câteva mii de delegați participă sâmbătă la congresul Partidului Social Democrat. Au fost discursuri diverse, unele pro-europene, alte anti-justiție. Cei mai aplaudați au fost Liviu Pleșoianu, Daniel Suciu și Gabriel Petrea. La vot, favoriți par a fi alții, și anume Viorica Dăncilă, Eugen Teodorovici și Mihai Fifor.

Iată câteva idei transmise la congresul PSD.

Viorica Dăncilă, candidat la funcția de președinte: Guvernarea nu a fost perfectă, dar cu siguranță a fost eficientă. Avem motive să fim mândri. (...) Mă angajez în fața dvs. că vom face o autostradă cap-coadă. Am demarat analiza pentru a vedea care este proiectul cel mai bine pliat pe dorințele românilor. Îl vom finanța de la bugetul de stat. (...) Nu trebuie să mai intrăm în dispute inutile. Am părut mai preocupați de justiție decât de sănătate, educație, investiții. rebuie să dovedim că am înțeles votul de la referendum. Guvernul nu va emite nicio OUG pentru sistemul judiciar. (...) Nu trebuie să mai dam impresia că vrem să schimbam legile pentru interese ascunse. Așa am părut. Așa a apărut o ruptură cu oamenii.

Ecaterina Andronescu, candidat la funcția de președinte: Nu am știut să oprim știrile false, să contracarăm lucrurile neadevărate pe care Opoziția le-a adus în scena publică. Cred că suntem în etapa în care trebuie să explicam oamenilor că am vrut să stopăm abuzurile din justiție, nu am vrut o justiție pentru liderul nostru. (...) Căile nevăzute ale online-ului trebuie să ne preocupe pentru că ele au făcut diferența în aceste alegeri.

Serban Nicolae, candidat la funcția de președinte: Alegerile de la acest congres privesc urmatorii 5 ani ai PSD, în contextul in care peste cateva luni sunt alegerile prezidentiale. (...) "Votul de azi e poate cel mai important din ultimii ani 

Liviu Pleșoianu, candidat la funcția de președinte: Sentința de condamnare a lui Liviu Dragnea nu a fost fixată întâmplător la o zi după alegeri. A insemnat miză electorală, ceea ce e oribil, și trofeu electoral, ceea ce e de două ori oribil. (...) N-o să spun că nu mi-e foarte clar sau nu dacă statul paralel există. Eu cred că există. (...) Valcov este urmarit de acest sistem nenorocit. Statul paralel exista. Eu prefer sa-i spun Noua Securitate (...) Dacă se dă 2% pentru Apărare, să dăm 2% pentru copiii care mor de foame. Cred că acești copii sunt mai importanți decat armele.

Daniel Florea, candidat la funcția de președinte executiv: Putem vorbi de o justiție liberă și independentă, pentru că eu la 23 de ani eram judecător. (...) Nu am reușit să le transmitem oamenilor mesajul corect.

Daniel Suciu, candidat la funcția de președinte executiv: Trebuie să vorbesc și despre ce n-am făcut bine. Dacă nu am câștigat alegerile, vina ne aparține tuturor. (...) E foarte sănătos ca un partid mare să aibă capacitatea să înglobeze discursuri și mai nervoase. E loc pentru toți în PSD. Cei 700.000 de membri așteaptă să nu ne mai certăm între noi că asta ne-a dus unde ne-a dus. (...) Dușmanii sunt afara, aici sunt doar prieteni.

Eugen Teodorovici, candidat la funcția de președinte executiv: Ce vrea ministrul e voință, ce vor premierul și ministrul de finanțe e putință. (...) Faptele sunt cele care conteaza. PSD a făcut ce a promis.

Mihai Fifor, candidat la funcția de secretar general: Eu nu cred că este cineva în această sală care l-a uitat pe Liviu Dragnea. Eu nu cred că in această sală este cineva care l-a uitat pe Adrian Năstase. Nu cred. Am avut de invătat de la toti liderii acestui partid.

Rodica Nassar, candidat la funcția de secretar general: Suntem condamnați să reușim, dacă nu pentru noi, măcar pentru copiii noștri.

Gabriel Petrea, candidat la funcția de secretar general: Am mai multe zile de campanie decât au alții în partid, oameni care vor să vă fie șefi astăzi. (...) Trebuie să dăm mesajul că am înțeles mesajul electoratului și că putem să ne schimbăm. (...) În loc să vorbim despre viitor, am deschis războaie cu toată lumea. (...) Secretariatul general nu trebuie să fie o tribună pentru ca unii să transmită mesaje persoanele, ci un loc unde se muncește. (...) Îmi doresc astăzi să nu alegeți statul paralel, să nu alegeți pe cei care vorbesc despre statul paralel dar nu fac nimic.

Felix Stroe, candidat la funcția de secretar general: Alegerile europarlamentare au fost deturnate de un imens zgomot de fond provocat de cohorte de internauți. (...) Nu m-am așteptat la un vot atât de grupat împotriva noastră. (...) Să readucem aminte poporului român sistematic de tăierile pensiilor și salariilor în guvernarea de dreapta.

Codrin Ștefănescu, candidat la funcția de secretar general: Am fost o voce puternică, întotdeauna am spus ceea ce gândim noi și am fost solidar cu colegii noștri.

A încercat să ia cuvântul și Marian Oprișan, care nu este candidat, dar a renunțat după ce a fost huiduit de sală. În schimb, Victor Boștinaru a fost lăsat să vorbească. Urmează votul. 

Vizualizări: 1,166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: