Ploi reci în toată țara

Meteorologii au emis, joi, o informare de precipitaţii mixte şi intensificări ale vântului, în zonele joase. De vineri de la prânz, până sâmbătă seară, în zonele înalte se vor semnala ninsori.

Potrivit meteorologilor, de vineri, de la ora 12.00, până sâmbătă, la ora 17.00, aria precipitaţiilor va cuprinde cea mai mare parte a ţării, începând cu regiunile nord-vestice.

”Cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15…20 l/mp. În toate zonele de munte, treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă, posibil mai consistent în Carpaţii Meridionali”, au transmis meteorologii.

Potrivit acestora, precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala şi în Transilvania şi local în zonele de deal din Moldova, Muntenia şi Oltenia. Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, în general, cu viteze de 40…50 km/h, iar la munte, în special în zona înaltă, rafalele vor depăşi temporar 60…70 km/h, viscolind ninsoarea. Meteorologii mai anunţă că, la finalul săptămânii, vremea va deveni rece pentru această dată, cu temperaturi minime negative în toate regiunile.

Vizualizări: 1,834

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: