Plouă în Parcul Industrial de la Sadu! Patronii cer condiții de lucru!

Societățile care desfășoară activitate în Parcul Industrial de la Bumbești Jiu spun că nu mai pot suporta condițiile de lucru din halele pe care le-au închiriat. Patronii firmelor cer administratorilor parcului să ia măsuri pentru crearea de condiții astfel încât să nu se aleagă praful de afacerile lor. "Nu se știe dacă mai rezist mult în aceste condiții", a spus și administratorul unei societăți care se ocupă de prelucrarea lemnului. De foarte multe ori autoritățile s-au plâns că nu vin firme la Sadu. E de înțeles, în condițiile date. Patronii puținelor firme care lucrează la Sadu sunt nemulțumiți, dar și șeful Parcului amenință cu demisia. Cristian Toader Pasti a declarat că dacă nu vor fi făcute investiții va părăsi postul.

Halele închiriate de la administratorii parcului industrial sunt într-o stare deplorabilă, asta pentru că din anii '70 de când au fost ridicate aceste construcții, nu au mai fost îmbunătățite.

Apa până la genunchi

Prin acoperișul acestora plouă, iar pentru o firmă care prelucrează lemnul asta înseamnă falimentul. În aceste condiții, afaceriștii spun că nu își mai pot desfășura activitatea și se tem că într-un viitor nu foarte îndepărtat se va alege praful de munca lor. Este și cazul societății Eurom, condusă de afaceristul Florin Dumitru, care prelucrează lemn de fag ce este livrat la export ca materie primă pentru confecționarea de vapoare în Taiwan și Singapore. "Desfășor aici activitate de prelucrare primară a lemnului, de patru ani. Am 17 angajați. Cea mai mare problemă este faptul că prin acoperiș plouă. În momentul în care plouă nu pot să desfășor activitatea cu niciun fel de utilaj, cu oamenii, și așa mai departe. Nu sunt condiții de lucru, apa este până la genunchi, se infiltrează prin toți pereții. Rezist dar greu, foarte greu. Nu se știe dacă mai rezist mult. În momentul în care aduci oameni la muncă și nu poți să le dai front de lucru ca să-și scoată cel puțin salariile, nu știu cât se mai poate rezista", a declarat Florin Dumitru.

Sute de mii de euro investiți în utilaje

Tot în parcul industrial sunt firme mici dar de perspectivă care au investit sute de mii de euro în mașinării și utilaje performante, astfel încât să ofere cele mai bune produse pe piața de profil. Una dintre acestea este societatea Soymex, deținută de tânărul afacerist Ovidiu Dediu, care oferă produse de fier forjat și inox de cea mai buna calitate. Nu doar în Gorj și în țară, ci și peste hotare. Administratorii acesteia au achiziționat recent un utilaj care taie fier, sticlă și alte materiale, cu o precizie foarte mare. 

Parcul Industrial Sadu este administrat de Consiliul Județean Gorj și condus de consilierul local al PSD, Cristian Toader Pasti. El a amenințat cu demisia, în cazul în care Consiliul Județean nu investește în spațiu.

REFLECTOR

Mai multe informații legate de problemele cu care se confruntă firmele din Parcul Industrial de la Bumbești Jiu, dar și despre planurile pe care le are Consiliul Județean Gorj în ceea ce privește rezolvarea acestora puteți afla în ediția de marți, 6 septembrie, a emisiunii Reflector, ce va fi difuzată la Accent TV, de la orele 18.30. 

Galerie foto





Vizualizări: 2,175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: