Ministrul insistă cu ancheta la CEO. Marciuc: E târziu!

Adrian Marciuc, prim-vicepreşedintele Federaţiei Univers, a declarat vineri la un post de radio local că ministerul condus de Victor Grigorescu nu a făcut nimic pentru CE Oltenia și că îi stă mintea la orgolii politice. Cât despre intenția lui Grigorescu de a verifica la sânge lista disponibilizările având în vedere acuzațiile de șpagă, Marciuc crede că este deja târziu pentru o astfel de acțiune.

Ministrul Victor Grigorescu a cerut clarificarea acuzaţiilor de şpagă în procesul de concediere de la CE Oltenia. „În afară de informaţiile vehiculate în spațiul public, am primit și eu sesizări directe pe conturile de socializare sau pe alte mijloace, inclusiv din zona de avertizare de integritate, și nu sunt informații semnificativ diferite față de cele pe care le știți. Nu am făcut altceva decât să reacționez la o situație care mi se pare inacceptabilă“, a spus Victor Grigorescu într-un interviu acordat Agerpres.
Victor Grigorescu a mai spus că dacă acuzaţiile vor fi dovedite, aşteaptă ca cei din conducere să ia măsuri. „Măsuri pot fi de la măsuri administrative, de la o transparență în ceea ce privește procesul de constituire a listelor și de aplicare a acestui plan de restructurare, până la sesizarea organelor abilitate, dacă există elemente clare care să ducă la identificarea unor acte de corupție“. Sindicalistul Adrian Marciuc a declarat faptul că listele cu disponibilizaţii pot fi verificate la Direcţia de Resurse Umane din cadrul companiei însă crede că fără folos şi că acum e cam tărziu.

Marciuc: Grigorescu nu ne ajută cu nimic
Marciuc mai spune că nu sunt sesizări concrete în acest sens. Subiectul a fost deschis de sindicalistul Gabriel Căldăruşe, care a spus că ar fi primit un SMS, la o emisiune, şi i s-a semnalat această problemă. ”Am văzut și eu din media că domnul Grigorescu s-a autosesizat, să trimită Corpul de Control să facă verificări. Problema e că deja este târziu, deja s-au dat preavizele, s-au înmânat... Dar poate să vină și să facă. Trebuie verificate listele, până la urmă cine a sesizat treaba asta ar trebui să spună concret ce știe, se poate verifica la Direcția RUA, se ia listele, se verifică, am înțeles că deja se verifică, nu cred că vor fi probleme”, a spus Adrian Marciuc, prim-vicepreședintele Univers. Cât despre activitatea ministrului Victor Grigorescu, Marciuc spune că nu a făcut nimic pentru companie, doar s-a arătat deranjat de faptul că s-a aflat că încasează bani din CEO. ”Grigorescu a cam vorbit nimic la CEO, nu ne ajută cu o conducere stabilă, nu ajută cu nimic compania, știe că mai are trei luni de mandat, nu ajută nimic. Nu știu ce are de împărțit, oricum vede că la CEO sunt numai hoți dar să facă ceva concret că abia putem sta pe piață și ministerul nu ne ajută cu nimic. A spus că o să elaboreze o strategie energetică, că mix, nimic concret. A fost și el deranjat că s-a aflat că ia bani din acele comisii, sunt lucruri pe care și le dispută și politic”, a spus Adrian Marciuc, sindicalist.

Vizualizări: 3,006

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: