PLUS cere DSP să verifice de ce Orban nu a intrat imediat în izolare

PLUS a cerut, vineri, Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti verificarea modului în care premierul desemnat Ludovic Orban a respectat recomandările Ministerului Sănătăţii cu privire la măsurile de prevenţie pentru coronavirus.

PLUS precizează, în adresa transmisă DSP Bucureşti după conferinţa de presă susţinută de Ludovic Orban şi ministrul Sănătăţii, Victor Costache, că, în urma confirmării diagnosticului COVID-19 pentru senatorul PNL Vergil Chiţac, Orban a confirmat contactul cu acesta şi s-a declarat ca fiind asimptomatic, dar cu un risc de a pune în pericol viaţa preşedintelui, motiv pentru care nu a mai mers la consultările de la Cotroceni.

"Vă rugăm să luaţi măsurile necesare pentru verificarea aplicării normelor de igienă, securitate şi prevenţie necesare şi, dacă este cazul, sancţionarea încălcării acestora", solicită membri ai Celulei de criză a PLUS pentru coronavirus.

Semnatarii spun că decizia de a nu respecta "imediat" autoizolarea poate duce la scăderea gradului de conformare a populaţiei la regulile instaurate de însuşi Guvernul condus de Ludovic Orban.

"Considerăm că alegerea de a nu respecta imediat autoizolarea, din cauza difuzării televizate şi a expunerii la un număr foarte mare de cetăţeni a acestui comportament, poate duce nu doar la creşterea riscului de răspândire a COVID-19, a creşterii numărului de teste pentru coronavirus necesare testării jurnaliştilor, în contextul stocului limitat, ci şi la scăderea gradului de conformare a populaţiei la regulile instaurate de însuşi Guvernul condus de domnul Orban, prin contraexemplul public al unor persoane cu autoritate care nu s-au conformat. Considerăm că persoanele sunt egale în faţa legii şi a instituţiilor şi responsabilitatea unui şef de partid de a respecta aceste reguli nu este mai mică decât a oricărui cetăţean", se menţionează în adresă.

În final, PLUS cere DSP ca solicitarea să fie soluţionată la momentul în care resursele Direcţiei vor permite asta "fără a periclita sau încetini acţiunile DSP necesare pentru monitorizarea cazurilor şi acţiunile de prevenţie şi control prioritare".

Vizualizări: 628

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: