Primul parlamentar român cu coronavirus. Colegi de partid, în izolare!

Un parlamentar român s-a infectat cu coronavirus după ce a participat la o reuniune internațională.  Este vorba de un senator de Constanța, care a participat la o reuniune externă.

Senatorul constănțean Vergil Chițac (57 ani) și soția acestuia au fost depistați pozitiv cu coronavirus, vineri, a declarat Bogdan Huțucă, șeful PNL Constanța pentru ziarul local Ordinea.ro.

Bogdan Huțucă a mai declarat că și el s-a autoizolat la domiciliu pentru că s-a întâlnit la rândul său cu senatorul Chițac.

“Da, vă confirm informația. Senatorul Chițac a făcut testul pentru coronavirus, așa cum deja știti și rezultatul a ieșit pozitiv. Atât pentru el, cât și pentru soție. Din momentul în care am aflat, am decis să mă autoizolez și eu deoarece ultima data când m-am întâlnit cu domnul senator a fost luni, săptămâna aceasta. Am plecat, ieri, spre Parlament și în momentul când voiam să intru în clădire am primit vestea că domnul Chițac s-a testat pentru coronavirus. MI-am sunat șeful de la partid și l-am informat despre situația și am plecat spre casă. De atunci, m-am autoizolat și aștep rezultatul testului”, a declarat Bogdan Huțucă pentru Ordinea.ro.

Joi, Vergil Chițac a dezmințit informația publicată de Antena 3, conform căreia este suspect de coronavirus, spunând că are o simplă răceală și că s-a creat o adevărată isterie, dar că și-a făcut testul preventiv, ca să spulbere orice îndoială. Azi Chițac este printre cei confirmați cu boala, alături de soție și de fiu.

 Recent, Vergil Chițac a fost desemnat candidatul PNL la Primăria Constanța și se afla în negocieri cu USR și PLUS pentru organizarea unei alianțe împotriva candidatului PSD și a primarului în funcție al Constanței, Decebal Făgădău.

 
 

Vizualizări: 2,216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: