Declarația anului: Am 3 variante - deputat, senator, președinte la CJ Gorj

Numirea lui Alin Văcaru în funcția de prefect de Gorj, de către PSD, părea să fie tupeul maxim pentru partidul condus de Ion Călinoiu și Florin Cârciumaru în Gorj. Alin Văcaru nu are habar despre ce trebuie să facă un prefect, dar exemplele de deputați, senatori și președinți de consilii județene din partid îl fac să creadă că poate fi orice. Și, după ce va fi senator, Văcaru vrea să fie, probabil, judecător la Curtea Constituțională sau chiar președinte de partid. Surse spun că informațiile primite de la SRI îl fac pe Alin Văcaru să aibă multă încredere în puterea sa de convingere.

Liderii PSD Gorj, obligați de Victor Ponta, au făcut câteva numiri memorabile. Prima a fost numirea lui Claudiu Teodorescu pe funcția de prefect, după ce ani de zile a fost angajat la cabinetul parlamentar al lui Victor Ponta, unde făcea cafea. A urmat promovarea lui Ciprian Florescu din funcția de purtător de cuvânt al PSD pe cea de vicepreședinte la Consiliul Județean Gorj. La PSD vorbea, la Consiliul Județean mai puțin. În acești doi ani Ciprian Florescu nu a avut o inițiativă în CJ Gorj. Dar cea mai tare este numirea lui Alin Văcaru, de la un cazinou din Târgu Jiu la Prefectura Gorj. Teodorescu a devenit secretar general adjunct la Ministerul Justiției, iar amărâta de Prefectură i-a lăsat-o lui Alin Văcaru.

La PSD e funcția și persoana

Acum, Văcaru nu concepe să se mai întoarcă la cazinou și nici măcar la Minprest, unde fusese pus director adjunct tot de partid. După experiența tăcută de la Prefectură el vrea să meargă să doarmă în Parlament. Văcaru, primul care a recunoscut public faptul că prefecții fac politica partidului care i-a numit, vrea acum să fie deputat, senator sau chiar președinte la Consiliul Județean Gorj. Văcaru, unul dintre cei mai slabi prefecți pe care i-a avut acest județ, declară că are doar trei variante: “Deocamdată duc mai departe această funcție ca atunci când voi pleca să plec cu fruntea sus. Referitor la 2016, normal, mi-am făcut, nu planuri, dar m-am gândit dacă voi opta pentru o funcție politică, aceea va fi cu siguranță ori la senat, ori la deputați ori la președinte de consiliu județean dacă nu mai candidează domnul Călinoiu”, a declarat Alin Văcaru. Cert este că în urmă cu vreo 2 ani Ion Călinoiu a declarat public că îl pregătește pe Ciprian Florescu pentru a prelua locul său la Consiliu.

Și, după ce vă reveniți din șocul primei declarații, Văcaru lovește din nou: “Nu voi lua decizia singur, mă voi consulta cu colegii și vom face în așa fel încât să nu fim doi pe un loc”. Alin Văcaru nu a scos un cuvințel despre capacitățile sale de organizare și de soluționare a problemelor dintr-o comunitate și motivele pentru care el ar trebui să fie votat în aceste funcții.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: