PNL Vîlceanu contra PNL Romanescu

Liberalii de la Gorj par să valseze, cu zâmbetul pe buze, simulând o înţelegere deplină. Din când în când aruncă unul o vorbă, lasă speculaţiile să se rostogolească, apoi spune senin că nu a zis nimic, că s-a înţeles greşit. Partidul este aproape gol, singurul lucru cert este că sunt mai multe găşti decât membri.

Subiectul zilei la PNL Gorj este demararea procedurilor pentru un referendum de dizolvare a Consiliului Local Târgu Jiu. Un subiect care nu va duce în niciun caz la referendum, pentru că acesta nu se justifică doar pentru că primarul are un consiliu ostil. Nu au fost subiecte atât de importante pe ordinea de zi, propuse de primar şi respinse de PSD, care să scoată lumea în număr mare la vot. Subiecte gen achiziţionarea unui teren pentru o parcare şi înfiinţarea unui club sportiv municipal sunt importate, dar nu într-o aşa de mare măsură încât lumea să înţeleagă necesitatea unui astfel de demers.

Liberalii de la municipiu, cei care doresc referendumul, îşi promovează zilnic subiectul în media, în ciuda faptului că preşedintele de la judeţ, Dan Vîlceanu, a spus răspicat că este împotrivă. Marţi, liberalii de la municipiu vor discuta acest subiect la partid. Preşedintele PNL Târgu Jiu, Marcel Romanescu, care este şi primar, nu a spus clar dacă este pentru sau împotriva unui referendum, dar lasă de înţeles că l-ar susţine. Dan Vîlceanu spune clar că nu este de acord şi lasă la rândul lui de înţeles că Biroul Judeţean al partidului ar putea întoarce o eventuală decizie pro-referendum a celor de la municipiu.

Discuţia despre referendumul de dizolvare a Consiliului Local Târgu Jiu va deveni o discuţie despre luptele interne din PNL, dacă PNL Târgu Jiu va vota pentru referendum, dar va fi blocat de PNL Gorj. Va fi o discuţie despre Vîlceanu şi Romanescu, nu o dezbatere împotriva blocajului cauzat de consilierii PSD.

Dacă se va ajunge la o luptă publică între Vîlceanu şi Romanescu, de câştigat va avea PSD, care va recâştiga primăria în 2020 şi nu o va mai părăsi două decenii. Liberalii au obţinut în vară o şansă istorică prin câştigarea Primăriei Târgu Jiu şi nu au voie să o rateze, pentru că alta nu vor mai avea prea curând.

Vizualizări: 600

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: