Golanii din parlament

Golani! Așa le spunea Ion Iliescu în 1990 tinerilor care blocau Piața Universității, pentru că simțiseră faptul că Revoluția le-a fost confiscată. Protestau împotriva comunismului cu față umană, întruchipat de Ion Iliescu și ai lui. Să te facă Ion Iliescu golan era o mândrie, astfel că mii, zeci de mii, sute de mii de români și-au prins în piept eticheta GOLAN. A apărut și celebrul cântec: Mai bine haimana, decât trădător/ Mai bine huligan, decât dictator/ Mai bine golan, decât activist/ Mai bine mort, decât comunist.

Au trecut anii și golanii au ajuns în Parlament. Poate că unora li se pare condamnabil faptul că parlamentarii merg cu portavocea în plen, că blochează ședințele comisiilor punând muzică în boxe, că se duc cu fluiere și cu pancarte la ședințe. Treceți dincolo de aparență și întrebați-vă de ce o fac. Pentru că și acum, în 2017, ca și în anii 90, este mai bine să fii huligan, decât dictator. Este mai bine să te manifești în parlament ca pe stadion, decât să lași urmașii lui Ion Iliescu să transforme din nou România în dictatură. Într-o dictatură a infractorilor, o dictatură a afaceriștilor care găuresc bugetul de stat, o dictatură a inculților cu diplome.

Oamenii lui Ion Iliescu slăbiseră în putere începând cu regimul Năstase. Au profitat însă de vulnerabilitățile lui Dragnea și au revenit mai puternici ca niciodată. Șerban Nicolae și Eugen Nicolicea erau în anii 90 tinere speranțe pentru Ion Iliescu. Acum, bătrânul are de ce să fie mândru. Va scăpa din nou din dosarul Revoluției – Lovitură de stat din 1989, pentru că Nicolae și Nicolicea, alături de Iordache și alții, vor măcelări legile justiției oricât va fi nevoie.

Ce încă nu au aflat acești politicieni este faptul că ei sunt puțini, iar oamenii care gândesc sunt mulți. Vom avea golani în instanțele de judecată. Vom avea golani în poliție. Vom avea golani peste tot, pentru că, ce să vezi, românii s-au săturat ca singura opțiune să fie plecarea din România. Golanii vor să rămână acasă și să îi trimită pe ei, pe comuniști, acolo unde le este locul. Ați văzut ce tupeu are Carmen Dan, ministrul Internelor, supărată că un criminalist a vorbit presei despre efectul devastator al noilor legi, despre cum pedofilul va avea dreptul să asiste la audierea copiilor abuzați. Iar Carmen Dan spune țâfnoasă că polițistul nu a avut mandat de la ea să vorbească, astfel că punctul lui de vedere nu este oficial!!! Iar colegul ei de la Justiție, Tudorel Toader, se face că nu aude semnalul de alarmă tras de sute de judecători care protestează în tăcere pe scările instanțelor. Cum motivează? Cică judecătorii nu au dreptul prin lege să protesteze. O să le luați și dreptul de a gândi?

Vizualizări: 617

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: