Prepară rapid ardei iuți tocați la borcan!

O ciorbă bună este și mai bună servită cu ardei iuți, pentru cine adoră gustul picant. Aceștia se pot conserva întregi dar cea mai bună variantă este tocarea ardeilor iuți și apoi conservarea acestora.

Un mare beneficiu al consumului de ardei iuți, este capacitatea de reducere a apetitului. Deci pentru cei care țin la siluete asta înseamnă un consum mai mic de mâncare și o stare de sațietate mai lungă.

Pentru cei care preferă gustul foarte iute, punem ardei iuți în oțet fără fierbere pentru că își păstrează gustul intact peste iarnă.

Se pot prepara și ardei iuți la borcan în soluție fiartă dar aceștia își mai diminuează din gustul picant, datorită soluției lichide.

Ingrediente:

    750 gr ardei iuți, roșii și verzi

    2-3 frunze de dafin

    600 ml apă

    300 ml oțet

    1 lingură cu sare pentru murături, neiodată

    2 linguri cu zahăr

    1 lingură cu boabe de piper

    1 lingură cu boabe de muștar

Mod de preparare:

Spălăm ardeii și îi tocăm rondele.

Trecem rondelele prin jet de apă rece, pentru a mai elimina din semințe și le lăsăm la scurs într-o strecurătoare.

Punem apa la fiert și adăugăm sarea, zahărul și condimentele. Lăsăm apa să fiarbă pentru 10-12 minute, așa încât condimentele să-și degajeze aromele. Stingem focul și punem un capac peste oala cu apă. O lăsăm așa 5-6 minute, pentru a se infuza bine toate aromele. Apoi, adăugăm oțetul și amestecăm.

Umplem borcanele cu rondelele de ardei iuți, îndesându-le bine. Turnăm în borcane soluția lichidă fierbinte, trecută prin sită.

Vizualizări: 3,971

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: