PNL – PMP, discuții despre schimbările de la vârful Prefecturii Gorj

Liderii PNL și PMP din Gorj vor avea discuții, la începutul săptămânii viitoare, cu privire la persoanele care ar urma să conducă Instituția Prefectului. Subprefectul Sorin Arjoca a fost deja eliberat din funcție, iar cele două partide trebuie să bată palma pentru înlocuitorul acestuia. Cât privește situația prefectului, Cristinel Rujan nu poate fi înlocuit până la începutul anului viitor.

Cei de la PMP își doresc o funcție la vârful Prefecturii Gorj. Încă nu au bătut în cuie un nume. Așteaptă să negocieze cu liderii liberali. Ședința între cele două organizații este programată chiar luni. “Avem un acord politic cu PNL și susținem PNL. Au fost invitați să facă parte din eșalonul doi și trei specialiști din partea noastră. Cu susținerea PMP, s-au instalat deja doi prefecți la nivelul județelor Maramureș și Covasna. La nivelul județului, abia luni ne întâlnim într-o ședință legată de discutarea unor probleme organizatorice pe care le are partidul la nivel de județ. Vom discuta și despre schimbarea prefectului, a subprefectului”, a spus Ion Rușeț, membru PMP.

Rușeț a refuzat să dezvăluie ce post își dorește partidul său și ce om pregătește pentru aceasta: „Nu am participat la o negociere ori dialog cu delegația PNL. Atunci când există o colaborare pentru susținerea Guvernului, ar fi normal să fie și la nivelul județului discuții între PNL, PMP pentru că UDMR este mai puțin vizibil în această zonă”.

În ceea ce privește situația prefectului Cristinel Rujan, acesta nu poate fi încă demis. În ianuarie, susține Ion Rușeț, și Rujan ar putea fi înlocuit de noul Guvern. Subprefectul Sorin Arjoca a pierdut deja această funcție. „Actualul prefect de Gorj, în 2019, s-a bucurat de o mobilitate. Conform Codului Administrativ, o singură dată se aplică mobilitatea la o funcție ocupată de un înalt funcționar public. În 2019, nu vom avea o schimbare pe principiul respectării mobilității decât dacă domnia sa dorește. În 2020, la 3 sau 4 ianuarie, este o altă situație”, a mai explicat Ion Rușeț, la TV Sud.
 

Vizualizări: 3,612

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: