PSD propune dublarea alocațiilor. Cum răspunde Orban!

PSD va amenda bugetul de stat pe 2020 pentru dublarea alocațiilor pentru copii, a anunțat, joi, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

„Ne menținem părerea că bugetul de stat este cea mai importantă lege anuală care trebuie dezbătută în Parlament și ne menținem părerea că trebuie să vină cu ea în Parlament. Oricum, dacă nu vine în Parlament, asta nu înseamnă imposibilitatea PSD de a veni cu propuneri legislative de modificare a bugetului de stat. Și deja am hotărât, dacă nu avem posibilitatea de amendament la buget, să venim cu o lege pentru dublarea alocațiilor copiilor, deoarece acest lucru l-a făcut și PNL și nu cred că au ceva împotrivă ca PSD să vină anul acest cu același amendament”, a declarat Marcel Ciolacu, la Parlament.

În replică, premierul Ludovic Orban a declarat că PNL a majorat alocațiile pentru copii, aproape le-a dublat și a înaintat proiectul de indexare anuală a alocațiilor în funcție de rata inflației.

„Eu cred că este suficient. Sigur că acuma PSD încearcă să ne copieze. Cred că această competiție va fi înțeleasă așa cum trebuie de toți românii. PSD a fost trei ani la guvernare. PSD putea, în trei ani de guvernare, să majoreze alocațiile pentru copii. Cu toate astea, alocațiile pentru copii au fost majorate de PNL. Orice fac acuma arată că n-au fost în stare timp de trei ani de guvernare să facă absolut nimic decât să facă praf bugetul, să declanșeze cheltuieli nesăbuite, să sifoneze banul public, să-și angajeze rudele, pilele și toți neisprăviții în administrația publică, iar acum încearcă să mai obțină încrederea oamenilor venind cu inițiative populiste, pentru care nu există niciun fel de suport bugetar”, a adăugat Ludovic Orban.

Vizualizări: 2,116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: